Danes je 26 Apr 2026, 17:26

najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

kefets

Re: najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Odgovor28 Avg 2013, 14:22

Magnezij jemli čimbolj na prazen želodec oz. vstran od obrokov. Jaz ponavadi kar na tešče kakih 20min pred zajtrkom, drugače mam tudi probleme ^^

PROFESOR

Odgovor29 Avg 2013, 22:08

++++++BRIŠI+++++

se bom vzržal komentarjev v prihodnje
Zadnjič spremenil PROFESOR, dne 29 Avg 2013, 23:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor29 Avg 2013, 22:22

PROFESOR napisal/-a:OK še jaz pristavim svoja 2 centa.
Nevem zakaj tolko nekateri kritizirate dodatke wheyi bcaa kreatin boosterje burnerje itd.
Moja izkušnja če treniraš hardcore dodatki
multi+minerali
whey + OH samo po treningu zjutraj je smiselno AK saj je telo v visokem katabolnem stanju
Kreatin sem dobo kr take 0_0 ko sem prebral da naj po mnenju nekaterih nebi dajal bogve kakih rezultatov glede na ceno je pomoje najbolj smiseln dodatek in deluje!
potem pa pridemo na boosterje hja tota je pa taka bol, vsi booterji delajo na osnovi L argininina kreatina in citro nekaj + stimulans ponavadi koffein tako, da kdor bi rad mel dober pump naj lepo zmeša 5g l arginina in 5gramov kreatina, če dodaš pa še beta alanin 5g + stimulans imaš preworkout če ga rabiš enega al drugega (men preveč pumpa ne paše ker me ovira pri kompleksnih vajah mišica je preveč polna in ni prave explozije) drugače pa 100% garantiram pump. V boosterjih je glede na ceno ponavadi premalo v količinskem smislu ( mg)
Burnerji se splačajo samo tisti kateri so termogeni (vsebujejo sinefrin)ki ti delujejo čez cel dan in ne tist šit ko vzameš kao 2kaps. pred treningom pa ma 300mg l karnitina lol pa še to takrat ko se zgubljanje maščobe zelo upočasni drugače so makroti prvi.
Definitivno je potrebno najprej poštimat dnevni vnos makrotov whey lepo pripomore k dviganju dnevnih B vit-min so pa itak osnova sploh pri športnikih ki se veliko potimo in vnašamo dosti vode saj se minerali izpirajo iz telesa.

nevem ko treniraš 5-6 dni na teden, brez dodatkov skoraj nemoreš saj regeneracija kljub dnevnim vnosom ni zadovoljiva in se hitro skuriš. PREVERJENO kljub zelo dobro prilagojenim makrotom enostavno ne gre.

Pa še nekaj jaz imam naravno zelo počasen metabolizem in PREVERJENO se metabolizem lahko pohitri z večjim številom obrokov telo se vedno prilagaja naj bo o pri prebavi ali s sproščanjem ketonov telo je tak kompleks da se vedno PRILAGODI.

Slika
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

PROFESOR

Odgovor29 Avg 2013, 22:35

briši se bom vzdržal komentarjev v prihodnje
Zadnjič spremenil PROFESOR, dne 29 Avg 2013, 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.

dado20

Odgovor29 Avg 2013, 22:59

slaba 2 centa si pristavil... tole vse skupaj je povedano po domače, brez kakršnih koli zanesljivih informacij, da je to sploh res, kar si napisal... pa tudi naslednjič napiši bolj "berljivo", ker tole je nepregleden zmazek... MOJE MNENJE! lp

PROFESOR

Odgovor29 Avg 2013, 23:01

++++briši+++++

se bom vzdržal komentarjev v prihodnje
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor29 Avg 2013, 23:13

PROFESOR napisal/-a:nevem ko treniraš 5-6 dni na teden, brez dodatkov skoraj nemoreš saj regeneracija kljub dnevnim vnosom ni zadovoljiva in se hitro skuriš. PREVERJENO kljub zelo dobro prilagojenim makrotom enostavno ne gre.

Dodatki ne vsebujejo nobenih čudežnih snovi, ki bi izboljšale regeneracijo. Regeneriraš se, če poješ in počivaš dovolj. Če primerjaš običajen jedilnik + 600 kcal iz wheya, je jasno da bo regeneracija zaradi več hrane kot pri običajnem jedilniku brez wheya boljša. A zaradi 600 kcal, ne zaradi wheya.
Če je vnos beljakovin, oh in maščob enak, razlik v praksi ni.

PROFESOR napisal/-a:Pa še nekaj jaz imam naravno zelo počasen metabolizem in PREVERJENO se metabolizem lahko pohitri z večjim številom obrokov telo se vedno prilagaja naj bo o pri prebavi ali s sproščanjem ketonov telo je tak kompleks da se vedno PRILAGODI.

Res je. Žal (ali k sreči) pa se vsa prilagajanja zgodijo na daljše obdobje in ne na nekaj ur. Tako je v tem primeru pomemben dnevni ali tedenski vnos, ne vnos na uro. Število obrokov namreč ne vpliva na hitrost metabolizma, čeprav se mogoče komu tako zdi.
Treba se je zavedati, da so znanstvene metode (npr. kalorimetrija specifično) veliko natančnejše kot subjektivno opažanje posameznika in včasih se nam kaj zdi tudi kontraintuitivno. Ena izmed bolj zanimivih študij na to temo: http://www.plosone.org/article/info:doi ... ne.0038632
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor30 Avg 2013, 08:05

PROFESOR napisal/-a:++++briši+++++

se bom vzdržal komentarjev v prihodnje

Zakaj brisat in ne komentirat? Če si dec, boš stal za svojim pisanjem in mnenjem in boš znal svoje pisanje tudi podkrepiti s konkretnimi primeri ali študijami.

Tvoji ti. preverjeni protokoli, so večinoma malo bolj preverjeni v raznih uradnih študijah in nekako ne pijejo vode.

Kdo pa je rekel, da creatin ne deluje? Kolikor spremljam to temo, se je pisalo, da nekateri ne opazijo razlike (bodisi, ga dobijo zadosti s hrano, bodisi imajo toleranco nanj), da pa večini dobro deluje, ter, da je skoraj edini dodatek, ki se ga splača kupovati in je njegovo delovanje preverjeno v "n" študijah. Pisalo se je tudi, da se najbolj splača kupiti monohidrat.

Regeneracija in metabolizem. Tudi sam imam počasen metabolizem in sem včasih zagovarjal min 6-8 obrokov dnevno, češ, da se termogenični učinek prebave hrane blazno pozna. Po lastnih izkušnjah, se pozna le na psihi, manj prostega časa dnevno in izkaže kot nepotrebno kompliciranje. Glede regeneracije pa ti je dal David dober odgovor.
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

Sydney

Odgovor30 Avg 2013, 09:46

profesor, škoda da si zbrisal svoje poste... sicer pa deloma razumem, ker če imaš takšno mnenje se večina folka na tem forumu itak norčuje, češ kako imaš sprane možgane. se strinjam s tabo, da nekateri dodatki delujejo, večinoma pa v veliko manjših efektih, kot se oglašuje. ampak, to je itak značilno za vse panoge, če ne pretiravaš pri reklami, te noben ne kupi. naslednjič napiši mnenje, z utemeljitvami in ne brisat. upam, da se bo iz tega razvila konstruktivna debata in ne norčevanje. študije pa... saj vsi vemo, kakršnokoli že imaš mnenje, za vsako se bo našla kakšna študija, s katero ga boš lahko podkrepil.

jaskocare1

Odgovor30 Avg 2013, 11:56

Mene osebno bolj malo brigajo te studije. Ce ima dodatek na mene efekt ga ima, ce ne-ne. Simpl ko pasulj.Trenutno imam od dodatkov kreatin, glukozamin in proteine. Boosterji sicer palijo pri meni, ampak se mi zdi skoda denarja, ker tudi brez lahko naredim dober trening, morda bi mi prav prisel na treningih v jutranjih urah, to je pa to.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov