Danes je 26 Apr 2026, 19:15

Jure Rus

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

loloo

Re: Jure Rus

Odgovor02 Sep 2013, 21:12

Hvala ti :)

Kristijan

Odgovor03 Sep 2013, 19:41

Katere paste ali kaj drugega/kakšen drug proizvod pripomore k bolj belim zobem?
(Se opravičujem, ker to sprašujem, ker si trenutno čez lužo... lahko odgovoriš tudi kasneje, ko boš bolj pri času.)
Uporabniški avatar

pado199

Odgovor06 Sep 2013, 19:17

Pozdravljen
Forum "po tiho" spremljam že kakšne 3 mesce in moram reči, da sem se v tem času veliko naučil glede prehrane in načinov treniranja. Sam sem se začel tudi fleksibilno prehranjevati in počutje je veliko boljše kot prej na low-carb dieti!!! Končno sem našel mojo "življensko dieto" :D
Vi kot ekipa nadaljujte tako naprej in prepričan sem, da boste v bližji prihodnosti tudi nagrajeni in imeli tudi dobiček od tega, ker si ga zaslužite ;)
Sedaj bom prešel pa na uprašanje zaradi katerega sem se odločil pisat tukaj na forumu. Zanima me (če je sploh možno) na kakšen način bi lahko sledil vnosu hrane, ko bom odšel na služenje prostovoljnega vojaškega roka??? V vojašnici bom preživel 3 mesce in seveda obroke ti pripravljajo tam. Vprašanje je malo čudno/brezvezno, ampak trenutno si ne predstavljam kako bi sledil vnosu :roll: če ima kdorkoli kakšno idejo naj kar napiše ;)
It ain't about how hard you hit, It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor06 Sep 2013, 22:16

Pado, pozdravljen na forumu!

Upam da Jure ne zameri, ker se vmešavam, a na našem faksu je ena punca delala diplomsko nalogo iz prehrane v vojašnicah. Glede na to, da je veliko obrokov (najbrž?) standardiziranih, lahko nekaj podatkov iz te diplomske zagotovo uporabiš. Ostalo pa verjamem, da ti bo Jure dobro odgovoril. ;)

Link do naloge: http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-l ... _anita.pdf
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor10 Sep 2013, 15:22

pado199 napisal/-a:Pozdravljen
Forum "po tiho" spremljam že kakšne 3 mesce in moram reči, da sem se v tem času veliko naučil glede prehrane in načinov treniranja. Sam sem se začel tudi fleksibilno prehranjevati in počutje je veliko boljše kot prej na low-carb dieti!!! Končno sem našel mojo "življensko dieto" :D
Vi kot ekipa nadaljujte tako naprej in prepričan sem, da boste v bližji prihodnosti tudi nagrajeni in imeli tudi dobiček od tega, ker si ga zaslužite ;)
Sedaj bom prešel pa na uprašanje zaradi katerega sem se odločil pisat tukaj na forumu. Zanima me (če je sploh možno) na kakšen način bi lahko sledil vnosu hrane, ko bom odšel na služenje prostovoljnega vojaškega roka??? V vojašnici bom preživel 3 mesce in seveda obroke ti pripravljajo tam. Vprašanje je malo čudno/brezvezno, ampak trenutno si ne predstavljam kako bi sledil vnosu :roll: če ima kdorkoli kakšno idejo naj kar napiše ;)

Dobrodošel na forumu in hvala za pohvalo! Me veseli, da smo pripomogli k boljšemu življenju. ;) :)

Če imaš vsaj malo izkušenj s tehtanjem hrane in posledično količinami določenega živila, predlagam, da ne kompliciraš preveč in poskušaš čim bolje ocenit makrote določenega obroka oziroma še bolje/lažje: energijsko vrednost. Poskrbi, da zadostiš potrebam po beljakovinah (tu ti bodo prišli prav nadomestki v prahu, ker je vojaška prehrana verjetno bolj skopa z beljakovinami). S točnimi količinami OH in M se ne obremenjuj, temveč poskrbi le za to, da boš vnesel pravo količino energije na sploh.

Vse skupaj lahko vzameš kot nek izziv in dobro popotnico za delo v prihodnosti! ;)

pepsi80

Odgovor10 Sep 2013, 16:55

Zdravo Jure,imam vprasanje glede treninga,ki ga ti izvajas. Js bi meu pac enak sistem z eno spremembo,da nebi meu vsak mini cikel ME ampak pac 1x,drugi bi pa z volumnom zamenju... a se ti zdi da i blo prevec volumna ?
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor10 Sep 2013, 20:15

To je ZELO odvisno od dojemanja samega treninga, intenzivnosti, stopnje treniranosti, ... Na takšna vprašanja res nerad odgovarjam, ker je nemogoče podati korekten odgovor. Vedno je lahko odgovor ja in ne; še tako na papirju butasto zveneči programi so v praksi lahko super in boljši od v teoriji perfektnih, ... Spremenljivk je enostavno preveč. :)

Torej:
-NE, ni preveč, če boš pametno doziral intenzivnost in prilagodil energijski vnos. Je pa vprašanje, če res potrebuješ toliko treninga za optimalen napredek.
-JA, je preveč, če vsak trening vzameš kot da je tvoj zadnji.

;)

El Diego

Odgovor10 Sep 2013, 22:02

Piješ še sploh whey po treningu?
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor11 Sep 2013, 15:13

Ne, po treningu nimam nobenega napitka že precej časa. Kot smo že precejkrat razglabljali, v našem športu ni prav nobene prednosti v tempiranju hranil. Če je poraba res ogromna in je potrebno vzdrževat krvni sladkor, čim hitreje nadomestit izgubljeno energijo in pospešit regeneracijo, protokoli napitkov okoli treninga dobijo svoj smisel, a še enkrat: v fitnesu/BB je to povsem odveč.

Če si mislil whey na splošno: čisto odvisno. Včasih ga popijem nekaj servingov dnevno, včasih tudi po teden in več čisto nič. Odvisno od razpoloženja, količine hrane, drugih obveznosti, ... Primer: ko sva bila z Evo v USA, sem ga jedel po cca. 150g dnevno; septembra sva prišla v Kanado, pa sem ga v vseh 11 dneh pojedel 50g.

climber

Odgovor11 Sep 2013, 15:25

Kaj pa meniš glede tempiranja vnosa OH za namen čim boljše zapolnitve glikogena v športu kjer je poraba le tega večja. Bo polnjenje tega boljše, če se držiš tistega pravila o "odprtem oknu" oz. da naj bi v 30 ali kolikor že minutah zaužil OH? Ali je vseeno in bo količina glikogena v mišici enaka, če poješ normalen obrok šele 2-3 ure po treningu?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov