Danes je 26 Apr 2026, 19:00

najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Nino

Re: najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Odgovor11 Sep 2013, 17:15

se gre zanesti na to: http://www.sciteconline.com/language/en ... hp#protein ? Nekako se nagibam da kupim ali Scitec ali Optimum Nutrition whey, po okusu je Scitec fenomenalen, Optimum še nisem sprobal ga bom pa kmalu. Po kvaliteti pa na papiru izgleda oboje OK, če pa to kar piše drži, pa je drugo vprašanje...kakšen nasvet?

btw kaj pomeni če se whey (precej) peni. Pa če pene ostanejo ali ne ostanejo? Malo kompliciram :P :)

katere wheye vi kupujete? MP?
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor11 Sep 2013, 17:31

Nino napisal/-a:se gre zanesti na to: http://www.sciteconline.com/language/en ... hp#protein ? Nekako se nagibam da kupim ali Scitec ali Optimum Nutrition whey, po okusu je Scitec fenomenalen, Optimum še nisem sprobal ga bom pa kmalu. Po kvaliteti pa na papiru izgleda oboje OK, če pa to kar piše drži, pa je drugo vprašanje...kakšen nasvet?

btw kaj pomeni če se whey (precej) peni. Pa če pene ostanejo ali ne ostanejo? Malo kompliciram :P :)

katere wheye vi kupujete? MP?

Preveč!

MP seveda
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

Nino

Odgovor14 Sep 2013, 15:13

aja, samo da sporočim, kupil whey od Sciteca, okus tiramisu - fantastičen, meša se super, peni nič, skratka, super. Upam sam da je kvaliteta tudi super. :)
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor14 Sep 2013, 16:41

Nino napisal/-a:aja, samo da sporočim, kupil whey od Sciteca, okus tiramisu - fantastičen, meša se super, peni nič, skratka, super. Upam sam da je kvaliteta tudi super. :)

tale tiramisu se sliš zelo mikavno, treba bo sprobat ;)
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

fitnesboy

Odgovor14 Sep 2013, 17:05

ko se ravno pogovarjete o whey-u me zanima ze nekaj casa uporabljam the nutrition amino whey pa me zanima kaksna je kej kvaliteta tega whey-a ker so mi drugače odlični dobra cena, okus, in dosti beljakovin imajo na 100g samo sem slišal od ljudi da naj nebi bila dobra kvaliteta zdaj pa nevem kako je stem mogoče kdo ve? :) :)

climber

Odgovor14 Sep 2013, 17:34

Vpraši ti te ljudi na podlagi česa sklepajo da ni dobra kvaliteta?? (pa ne promoviram sedaj the nutritiona) Ampak me res zanima. A so jim na drugih whey-ih mišice rasle kot gobe na dežju?

alpha

Odgovor14 Sep 2013, 19:01

alpha napisal/-a:Jure mi je dal v svoji Q&A rubriki idejo o smiselnosti uporabe dodatkov pri ostalih športih - viewtopic.php?f=2&t=6&start=1470#p35304

Večkrat me športniki iz drugega kova (kolesarjenje, nogomet, rokomet ...) vprašajo, kateri dodatki so priporočljivi. Kako bi v tem primeru odgovorili? Nekateri trenirajo tudi po 5x ali celo večkrat na teden brez deloadov in počitka, zagotovo bi se našlo kaj koristnega za njih, ampak kaj in v kakšnem timingu?

Bo treba bumpat.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor14 Sep 2013, 19:13

To, da trenirajo brez deloadov in počitkov je težava slabo zastavljenega treninga in tega ne reši noben dodatek. Zagotovo bodo z boljšim treningom in dobro prehrano napredovali bolje kot če dodajo 1000 dodatkov. :)

Sicer pa jim lahko koristi kak dodatek beljakovin; ampak samo, če drugače ne vnesejo dovolj le-teh iz hrane. Enako velja za dodatek ogljikovih hidratov ali pa - cenejši - sok. :)

Vzdržljivcem, ki veliko kurijo je v večini primerov res težko pojesti dovolj kcal in v tem primeru jih lahko pijejo. :) Od drugih dodatkov ne vidim posebne koristi.

Seveda je drugo, če si vrhunski športnih in dobiš BCAA ali infuzijo na račun sponzorja. V tem primeru škoditi zagotovo ne more, stane pa tudi nič ne.

alpha

Odgovor15 Sep 2013, 09:50

Koliko se ti pa zdi smiselna optimizacija hidratov okoli treninga v primeru tovrstnih športov, je timing pomemben?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor15 Sep 2013, 12:53

Ne, samo da je teh dovolj do naslednjega treninga (in vmes, če gre za dolge treninge).
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov