Danes je 29 Jul 2026, 17:14

Oly lifting

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo

slejko

Oly lifting

Odgovor08 Feb 2014, 00:12

A veš tist filing ko napišeš wall of text, potem pa ti forum javi, da je prijava potekla? :D Anyway, po dolgo časa spet odpiram dnevnik. Na sredini septembra mi je potekla letna karta za fitnes v fit-fitu, kjer sem treniral več ali manj v okviru osnovnih vaj (sq, bp, dl, ohp, zgibi) in raznih variacij oly dvigov (vse bolj power varianta). Ker vse te vaje lahko izvajam tudi v TAK Domžale, sem se tja tudi včlanil. Oly dvigi so me zelo pritegnili, zato večinski del treningov bazira na le teh.
Dnevnik sem odprl, saj moj napredek zadnja 2 meseca precej stagnira in mi kakšen nasvet oziroma popravek pri načinu treniranja zagotovo ne bi škodil. Prav tako menim, da mi manjka konstantnosti in konkretnega trening plana.

Prehrana:

Od začetka oktobra ne štejem več macrotov in jem po občutku. Če gre teža gor jem manj, jem pa ko sem lačen - povprečno 3x na dan. Vsak dan pojem nekaj zelenjave in vsaj 1 kos sadja (zadnje čase ne ravno vsak dan), gledam pa tudi, da zaužijem >150g B na dan. Od dodatkov whey, če se mi ne da kuhat, pa še to redko.. 5kg vrečo imam že pol leta.

Trening:

Treniram 4x na teden, 1,5-2h. V ponedeljek in četrtek delam snatch in ostale variacije dviga (snatch balance, pull, btn press..) + počep zadaj. V torek in petek pa pride na vrsto c&j (pull, rack jerk) + prednji počep. 4x na teden delam tudi trebušne (doma ali po treningu - moral bi večkrat -.-) in pa dl/bench press (jan. in feb.)/push press/ohp/zgibe/lat pulldown/triceps itd.

Trenutno stanje:

Starost: 19 (marca 20)
Višina: 190cm (že 4 leta)
Teža: 95kg tešče (+3kg od septembra)

C&J max: 101kg (tekma)
Snatch max: 76kg (tekma)
BS max: 130kg
FS max: 110kg
DL max: 160kg
BP max: 100kg (po 4 mesecih brez, prej 110kg)

Stvari, ki omejujejo napredek:

1. Bolečina v zapestju - prisotna že 1,5 leta, nikoli do zdaj pa še ni bila tako intenzivna. Ovira predvsem pri držanju ročke nad glavo pri snatchu. V ponedeljek imam UZ, we'll see.
2. Mobilnost - čeprav precej delam na mobilnosti, je to še vedno premalo. 129481x zvit gleženj pri košarki, dolgoletno nepravilno sedenje in neaktivnost in dolge noge naredijo svoje. V ramah je tudi še veliko lufta.
3. Psiha in težave s tehniko pri potegu - pri potegu mi pri >60kg začnejo dvigi razpadat. Ne zvlečem se dosti, neham lovit ročko v popoln počep, nimam zategnjenih ramen in hrbta itd. Po domače povedano, pussy ratam. Velik problem dela tudi zapestje.
4. C&J - nalog kar ok, mogoče bi lahko lovil še kakih 10cm nižje, ampak to je pomoje problem mobilnosti. Sunek - zadnje stopalo mi pri večjih težah beži navzven. Prav tako se pri vzemanju zaleta pri večjih težah rahlo nagnem naprej. +mogoče prehitro skočim v škarje.
5. Eksplozivnost - defititivno ne bi škodila nikjer.

To je to. Občasno bom dodal kakšen posnetek, že vnaprej pa se zahvaljujem za vse kritike in komentarje :)
Zadnjič spremenil slejko, dne 08 Feb 2014, 00:21, skupaj popravljeno 1 krat.

slejko

Re: Oly lifting

Odgovor08 Feb 2014, 00:20

No, pa prilagam še današnji trening + jedilnik:

7.2.2014:

Zaradi obveznosti na faksu sem nazadnje treniral v ponedeljek. Takrat sem pri potegu grdo, ampak res grdo odprl že načet žulj, tako da tudi danes nisem mogel izvajati nobenih vlečenj oz. česar koli, kar bi preveč obremenjevalo dlani. Trening na sploh je imel tudi malo manj volumna kot po navadi.

1. BS 100kg 5x5
2. Rack jerk: 80x1, 90x1, 95 3x1
3. Push press: 60x3, 65x3, 70x2 (tretja x)
4. Band razteg: 5x20
5. Box jump 5x10

Futr:

- bulletproof kavica <3
- 4x pz toast kruh, biftek, C&C hershey's čokoladica
- čokolino + whey
- banana, 6 jajc, pišč. prsi, 2x pz toast kruh, biftek, sirovka, paradižnik

Pa še nekaj posnetkov:

http://www.youtube.com/watch?v=52Z4PUE- ... e=youtu.be @0:28
http://www.youtube.com/watch?v=sPNUq3tn ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=O2HMD_20 ... e=youtu.be @0:15
http://www.youtube.com/watch?v=Dwnq9Oiz-1c
http://www.youtube.com/watch?v=l5n4y31JN9c
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor08 Feb 2014, 13:18

slejko napisal/-a:N C&C hershey's čokoladica

Si šel kupit vidim. :D

Good luck v WL!
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor08 Feb 2014, 13:47

fajn dnevnik. glede na višino še nekaj mase dodat, pa boš dober ;)

slejko

Odgovor09 Feb 2014, 23:19

@Biba: da, da :D sicer mal drago, ampak za občasno razvajanje kr ok :D
@Sparto: tak je plan :) sej počasi gre gor, sicer večinoma v noge, ampak ok :D

Včeraj & danes naredil 5 serij trebušnih, band raztegov, tt počepov vse po 15-20pon + foam rolling & valjanje po bb žogi. V soboto jedel par čokoladnih bonbonov, mongolsko govedino, račko & riž, zvečer pa spet rižota z mesom & zelenjavo + banana. Danes tudi bolj monotono, 2x tortilija z mesom & zelenjavo, ravioli, rdeča pesa, štručka s sirom&šunko, mandarine, +malo sladoleda pred spanjem. Komaj čakam trening, vikendi so res dolgočasni..
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Feb 2014, 21:33

Super, še en oly lifter več med dnevničarji! Dobrodošel.

Nekaj nasvetov konkurenci ( :D ):
Bolečina v zapestju - prisotna že 1,5 leta, nikoli do zdaj pa še ni bila tako intenzivna. Ovira predvsem pri držanju ročke nad glavo pri snatchu. V ponedeljek imam UZ, we'll see.

Če UZ ne najde nič, je problem lahko tudi v ekstenzorjih zapestja. Karkoli pa bi bilo malo nenavadno, ker te boli že tako dolgo.

Dnevnik sem odprl, saj moj napredek zadnja 2 meseca precej stagnira in mi kakšen nasvet oziroma popravek pri načinu treniranja zagotovo ne bi škodil.

Glede na to, da imaš max. clean kar 92% max. sprednjega počepa, bojo dvigi šli zagotovo super gor, ko bo gor šel tudi počep. Zdaj se bo sicer počasi začelo tekmovalno obdobje, ampak kak cikel s poudarkom na počepu bi ti najbrž prišel prav (imaš pa še najmanj dva dneva na voljo za sprednji počep :mrgreen: ).

slejko

Odgovor10 Feb 2014, 22:09

10.2.2014

Danes probal delat snatch a sem se že pri 40kg ustavil zaradi žulja na roki.. slaba scena, feeling kot da na treningu ne naredim nič. Preostali del treninga je zgledal takole:

1. Snatch balance: 60 3x3, 65x3, 70x3, 75x2 (tretja x, prepočasen)
2. BS: 110kg 3x5 - PR
3. Pulldown: 13pin 3x8
4. BTN press 40kg 3x3
5. Box jump 5x10, band razteg 5x30, reverse hyper 2x10

Danes bil še na UZ, na zapestju našli 0, imam pa levo prsno mišico 10% večjo od desne, zato mi eno ramo rotira bolj na noter + poka pri ključnici (kar me sicer nikoli ni motilo, saj me ni bolelo). V kratkem grem še na rentgen.

@David: Hvala, me veseli da sem pa tja pljuneš tudi v lastno skledo :lol: Kot že zgoraj napisano, na UZ ni bilo nič..predvidevam, da se moram za ekstenzorje pozanimat pri fizioterapevtu?

Mja, 16. marca imam mladinsko državno prvenstvo, misliš da je smiselno za 3 tedne dati večji poudarka na počepih, kljub temu da imam še precej tehničnih težav z dvigi samimi?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Feb 2014, 22:27

Naj ti kdo sprosti s stiskanjem teh mišic ali pa si poskusi sam z rolanjem. Enako bo naredil tudi fizioterapevt.

Mja, 16. marca imam mladinsko državno prvenstvo, misliš da je smiselno za 3 tedne dati večji poudarka na počepih, kljub temu da imam še precej tehničnih težav z dvigi samimi?

Odvisno, kako kaj zdaj dviguješ. Pri C&J je definitivno tvoj omejujoči faktor moč in ti izboljšanje tehnike ne bo pomagalo. Če si pa zelo nekonsistenten in se bojiš, da boš veliko failal, je verjetno boljše počakati.

4-krat tedensko sprednji počep sam sicer smatram kot en tak - srednji volumen (no, odvisno za kake serije gre). :)

Burzum

Odgovor10 Feb 2014, 22:33

Zanimiv dnevnik! ;)

slejko napisal/-a:Mja, 16. marca imam mladinsko državno prvenstvo, misliš da je smiselno za 3 tedne dati večji poudarka na počepih, kljub temu da imam še precej tehničnih težav z dvigi samimi?

Če boš dal poudarek na počepe boš 1. v kategoriji, če pa ne boš dal, boš pa tudi, tako da je kar se tega tiče vseeno. :mrgreen:

slejko

Odgovor10 Feb 2014, 22:37

Bom poskusil sam, sem pa še vseeno 90% da bom šel k fizioterapevtu. Pri C&J veliko manjkrat failam kot pri snatchu, tako da pomoje lahko naredim ta kompromis. Pri delovnih težah predvidevam, da se držim bolj okrog 3-5RM?

@Burzum: haha, imaš prav, samo še vseeno mi ne bi bilo kul, če bi naredil manjšo totalo kot na tekmi 2 meseca nazaj :D
Naslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov