Danes je 26 Jul 2026, 08:13

vaje za vzdržljivost

Pogovori in vprašanja o treningu v naravnem bodibildingu, powerliftingu, olimpijskem dvigovanju uteži ter drugih športih.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

spartan

Re: vaje za vzdržljivost

Odgovor03 Mar 2014, 18:47

asm14 napisal/-a:zdej v kratkem grem še na eno vojaško usposabljanje za 3 mesece in pol. tek, skledce, trebušnjake, zgibe delam vedno, zdaj bi pa še v fitnessu delal bolj za vzdržljivost.

pozabi fitnes. glede na tvoj cilj.

vzdržljivost nog -teki na daljše proge. večina med 3k in 6-7k. ter pohodi z obremenitvijo -cca 20-40kg. distance cca 5-20k, seveda kombinacija hribov in ravnin. in kr tempo.

zg. del. skleci in zgibi(tu se lahko tudi včasih igraš z manjšimi obremenitvami), ter trebušnaki in statične vaje(v skleci, plank, ipd.)

-čist na grobo povedano.

asm14

Odgovor03 Mar 2014, 18:51

laufam 5-6x na teden minimalno 10km
delam skledce, zgibe, trebušnjake, počepe

tako da zgleda da bom kar pri tem ostal, 1x na teden bom delal še vaje za moč
the only easy day was yesterday
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor03 Mar 2014, 18:56

BostjanBavcon napisal/-a:Dober članek na to temo:

http://startingstrength.com/articles/army_weak_long.pdf

zelo dober članek. tole bi mogo našim "bistroumnežem" nalepit na tablo.

metodologija fizične priprave v naši vojski, je tako in tako zgrešena. 0 poudarka na sami surovi moči(je pa glede na taktiko naše vojske zelo uporabna -velika intenzivnost in kratki intervali!). en kup maratoncev, jih obtežiš s 30kg opreme, pa so mrzli.

seveda najlažje je poslat vojsko jogirat na 5k, naredit par parcialnih sklec in trebušnakov in je to to. zgibi so že iziv. šprint, ka je že to? skratka strokovnost kadra v p**di. v večini.

asm14

Odgovor03 Mar 2014, 19:04

ja no jaz ko sem delal za izvidnik JRKBO smo laufail s polno opremo 30kg v klanec 20km
tko da ni use tko na izi, je pa res da začeto usposabljanje v vipavi bol na to varjanto ko praviš, edino šprinti so tudi, pravtako naprimer končni pohod z polno opremo na 20km ipd.
the only easy day was yesterday
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor03 Mar 2014, 19:19

asm14 napisal/-a:ja no jaz ko sem delal za izvidnik JRKBO smo laufail s polno opremo 30kg v klanec 20km
tko da ni use tko na izi, je pa res da začeto usposabljanje v vipavi bol na to varjanto ko praviš.

govoril sem bolj za pehoto.

ne vem pa, v čem je fora izvidnika, da laufa z 30kg v klanec 20k? glede na specifiko naloge mišljeno. glede na to, da izvidnik izviduje in se ne bojuje.

predvidevam, da je bilo to kot selekcija. in ja, selekcije vem da so na hard z namenom. saj so selekcije.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor03 Mar 2014, 20:59

Naredit trening težek je najlažja stvar na svetu. Narediti ga efektivnega je pa nekaj drugega. ;)
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor03 Mar 2014, 21:04

David Brunšek napisal/-a:Naredit trening težek je najlažja stvar na svetu. Narediti ga efektivnega je pa nekaj drugega. ;)

to je to ;)
Prejšnja

Vrni se na Trening

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov