Danes je 29 Jul 2026, 18:29

Train with me!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo

Hardstylegod

Re: Train with me!

Odgovor11 Apr 2014, 13:20

A to ga kupujete v prahu ali tabletah ( na MP ) ?
Uporabniški avatar

ugabuga

Odgovor11 Apr 2014, 14:02

js sm kupu na MP čistaka v prahu, 500g vrecka je bila okol 20-25€ se mi zdi, imas pa to pol za ohoho treningov
bench more than front squat crew
Uporabniški avatar

uVex

Odgovor12 Apr 2014, 23:39

gledal sem, da se mi kofein še najbolj splača naročit od maxximuma ker je malo dražji kot na myprotein. Mislim, da bom enkrat iz myprotein naroču ko bom naročal več stvari naenkrat. Drugače pa še poročam od danes.
Imel trening A 12.4.2014

Trening danes zares slab. Nevem kaj mi je.. Zadnje nekaj dni čutim utrujenost, zelo sem zaspan čez dan, vsak dan hodim spat, pa čeprav spim 7 ur približno ponoči. Čutim nekakšno utrujenost.

Squat
5x5 95kg na box , probal sem brez boxa pa sploh ni šlo, nobene moči naredil sem 2x95 pa čeprav sem v zadnjo delal skoraj 5x5 97.5kg ..

Bench
zadnjič šla 67,5 5x 5x 5x 5x 4x tako, da sem imel namen danes 5x5 in povišat ampak žal.
naredil sem:
5x 5x 4x 4x 4x +3x eno serijo sem dodal, ker je bilo toliko štirk ampak ni bilo prave moči, roke so se mi kar tresle..

Asistenco
assistenco sem konkretno odrezal, saj mislim, da brezveze, da utrujam telo, če sem bil že pri osnovnih dvigih slab..

Naredil sem:

chin upi 3x7 lastna teza+14kg in nekaj serij samo z lastno težo
shrugsi par serij s 23 ročkam
naredil sem DB bench 3x8 tako zelo v easy..(ni v programu, sem dodal po občutku)
veslanje v predklonu s štango 3x7 60kg in 3x6 160lbs na napravi za veslanje

Toliko za danes.. Nevem kaj naj naredil pri benchu že dvakrat sem prišel do meje 67,5 kg kjer nisem mogel narediti 5x5 par treningov. Tokrat je bil drugi trening, da sem failal s to težo. Naslednjič ko imam A probam ponovno 5x5 če failam ne vem kaj bom storil.. Resetiral sem pri tej teži že in vidim, da bom moral ponovno. Ima kdo nasvet kako premagat to mejo, ker sedaj na deficitu je počep lepo šel gor ( do tega treninga), bench pa tako tako, vedno se ustavim pri tej kilaži, ker ne pridem do 5x5.
Cilj zaenkrat, da povišam bench sicer nevem kako in pa da počep naredim 5x5 100kg .. Trenutno na 2100 kcal, ta pondeljek nižam na 2000 in hiit 1-2x tedensko.. Kalorije padajo, sixpacki so že bolj vidni in upam, da me vsaj te kilaže ne zapustijo :D
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor13 Apr 2014, 00:30

uVex napisal/-a:Asistenco
assistenco sem konkretno odrezal, saj mislim, da brezveze, da utrujam telo, če sem bil že pri osnovnih dvigih slab..

Naslednjič ne razmišljaj tako negativno. ;) Glede na to, da si pred kratkim imel deload, telesa nimaš utrujenega. Če ne grejo velike teže pač povečaš volumen. Torej naslednjič narediš ravno obratno kot zdaj.

Sicer pa lahko poskusiš en trening z malo večjim volumnom in nižjo intenzivnostjo in en trening z manjšim volumnom ter višjo intenzivnostjo. Npr. enkrat 5-7×3-5 s težo za 1-3 pon. več, drugič 1-2 RM seriji, ki ji lahko po potrebi dodaš še malo volumna.

Imam pa občutek, da imaš še kar nekaj rezerve v tehniki bench pressa ali asistenčnih vajah oz. strukturi treninga. Tisti CGBP na kontra dan ti lahko kar pomeša štrene pri običajnem bench pressu, saj gre za praktično enak dvig in bi ga moral upoštevati pri računanju volumna in intenzivnosti. Jaz bi ga izvajal kot asistenco na isti dan ali pa v nižjem volumnu kot easy vajo na kontra dan in dal prednost običajnemu BP.
Uporabniški avatar

uVex

Odgovor14 Apr 2014, 10:40

David ne razumem čist točno kako misliš s treningom, ki ga predlagaš. V prvem primeru ko naj bi imel večji volumen delam 5-7 ponovitev in 3-5serij s tezo za 1-3ponovitve vec kot pri 5x5 recimo.
Drug trening ko npr pride spet počep Pa kako? Ne razumem 1-2rm seriji? Koliko serij in ponovitev na drug trening ko je manjsi volumen in vecja intenzivnost? Hvala za obrazložitev in pomoč. Prosim popravi me če sem že pri prvem treningu narobe razumel:-) in pa se izkoristim, da vprasam ali se splaca bcajke na definiciji ali ne? zaenkrat od dodatkov creaton whey in omega 3.. Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar

uVex

Odgovor14 Apr 2014, 10:42

In pa to metodo uporabljam samo na osnovnih dvigih.. Počep bench ohp deadlift assistenca pa 3x8..?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor14 Apr 2014, 11:54

Najbolje, da kar nadaljuješ tako kot do zdaj in naprej zrihtaš zadeve okrog CGBP, ki ti po moje ovira napredek pri bench pressu. Poskusi ga umestiti kam drugam oz. zmanjšaj volumen/intenzivnost. Nato pa boš videl, ali je potrebno še kaj več. ;)

Kar se tiče mojega predloga: prva cifra je št. serij, druga št. ponovitev. Teža mora biti taka, da je še nekaj rezerve (1-3 pon. lufta). RM serije pomenijo repetition maximum, kar z drugimi besedami pomeni, da daš vse od sebe. Torej imaš dva stila treningov: enega kjer delaš na volumnu in ti je cilj splošna utrujenost ter stimulus ter drugega, kjer je volumen zelo majhen, a intenzivnost najvišja (narediš 1-2 maksimalni seriji). Ta dva tipa treningov menjavaš med sabo na dneve, ko si tudi do zdaj imel BP. Predlog je mišljen samo za to vajo.

Kot sem rekel - začni na začetku in najprej uredi stvari okrog sestave treninga. ;)

BCAA se ne splača.
Uporabniški avatar

uVex

Odgovor14 Apr 2014, 12:23

Ok hvala :-) ena do dve maksimalni seriji je misleno 2 seriji pa jok ppnovitev kjer grem do maxa. A to je misljeno ena ponovitev na max v teh dveh serijah..? A lahko cgbp vn vrzem Pa dam raje bench z rockami pa 3x8 kot je asistenca.? Pa naredim u easy a bolj da naredim dipse?
Uporabniški avatar

uVex

Odgovor15 Apr 2014, 13:03

14.4.2014
2000kcal..

Trening b
počep 5x5 97.5 PR
Military 5x5 43kg PR
Assistenca
Barbel rowsi 5x5 70kg z lahkoto
Deadlift - Malo igranja naredil kar nekaj serij