mislil sem bolj v smislu pokrivanja "dejanske" dnevne porabe. ker na tiste daljše dneve je poraba dejansko večja, na krajše manjša. zato me je zanimal iz tega vidika ali je vseeno ali pokrijem potrebe na tedenski ravni ali bi bilo bolje dnevno. pač zanima me z vidika napredka. sem v sufucitu. nisem lačen. vseeno bi mi bilo če bi na daljše dneve vnesel 3400, krajše 3100. trenutno konstantno 3200.
mislim, da sem enkrat prebral en juretov post, ko ga je nekdo spraševal, ker je danes bil zelo aktiven, ampak je imel vnos nizek ali bi bilo ok, da to jutri nadoknadi. odgovor je bil v stilu, bolje bi bilo isti dan
bom probal biti še bolj natančen.
zanima me, teoretično! govorim na pamet. v primeru, da imam dnevno porabo 3100kcal (18ur dolg dan) vnos je 3200.
na krajši dan(15ur) pa recimo 2800, vnos je 3200. v prvem primeru bi bil 3 dni 100kcal v presežku, v drugem pa 400kcal. če bi vnos recimo korigiral na 3400 in 3100 bi bil konstantno v presežku 300kcal.
sliši se zakomplicirano, pa je ubistvu čisto enostavno vprašanje

ali imeti na daljši dan višji vnos, na krajši pa nižji ali konstantno enako.
zanima me iz vidika intervalov. sam sklepam, da telo deluje nekako na 3 dnevni interval

(to sem si sam izmislil nek BS

) sam smatram, da ni enako, če bi en teden imel vnos 2500, drugi 3500, kot če bi bil 14dni na 3000. prepričan sem, da bi v drugem tednu na 3500 pridobil več maščobe v primeru, da si v suficitu.
ker bro science post sm spisal no