Danes je 25 Maj 2026, 10:32

Lift.Ing.

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Re: Lift.Ing.

Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor27 Jul 2014, 17:54

michelangelo napisal/-a:bolane cifre 8-)

Sam res.. respect!
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor22 Avg 2014, 16:01

malo da se javim. treniram dokaj redno -več al majn :mrgreen:

zdej sem imel vmes deload, tako da nič posebnega trenutno. bom se pa v tem ciklu malo bolj igral z manipolacijo volumna. in najverjetneje v deloadu ne bom šel pod 85-90% intenzivnosti. samo močno bom zmanšal volumen. zadnič sem tudi delal deadlift s strapsi in vsak dvig posebej. me je presenetlo, da je občutno bolj udobno vlečt, kot pa s križnim prijemom. tako da bom dosti deadliftal s strapsi v bodoče. teža nekje cca 80.

urban

Odgovor22 Avg 2014, 16:15

Jaz tudi ugotavljam da je križni prijem kar križ :) Trenutno tako delam brez strapsov le 1x tedensko heavy dl trening, ostalo pa vse s strapsi.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor22 Avg 2014, 22:03

Si si končno prišu gor po vseh teh letih :D

hex

Odgovor26 Avg 2014, 13:56

zdravo spartan. Bi imel eno vpranje zate glede načrtovanja treningov ker vidim da imaš kar nekaj izkušenj s tem. Moji cilji so mišična masa in moč kar gre seveda z roko v roki. Prvič se igram s takšnim treningom zato sem verjetno naredil kakšno napako. Prve 4 tedne sem treniral upper/lower 4x tedensko s precej visokim volumnom ampak bi lahko rekel da sm se kar ok sproti regenerial. Skupno je bilo v tej fazi cca 15 serij počepov, 15 serij bench pressa in 15-25 serij rowsov, chinsov itd na tedenski ravni, ponovitve 5-10. Nekaj malega kozmetike ampak to ni bistveno. V naslednjih tednih pa sem močno zvišal volumen treninga. Prvi teden sem treniral 6x tedensko upper lower. Seprvi enak volumen posameznega treninga le 2 treninga več. Naslednji teden pa 5x tednsko celo telo in še višji volumen. V zadnjem tednu sem napravil 200+ ponovitev počepov, 250 ponovitev pressov vse v rangu 5-10 reps in enako veliko vlečenj ter tudi asistence več. To naj bi bila tista ''overreaching'' faza če sem prav razumel teorijo. Presenetilo mi je to da sem z lahkoto držal tak volumen dan za dnem. Da dam primer intezivnosti- moj max 5rm benchpress je 107kg. maximalna teža za 5x5 bi bila recimo 100kg. Nisem imel pa nobenih težav vsak dan v tednu narediti 8-10 serij x 5 ponovitev z 92.5kg in sem imel občutek da bi lahko treniral skoraj v nedogled :D Moč mi v tem tednu sploh ni padla in tudi utrujenost je bila pod kontrolo. Zdaj sem si vzel 2 dni off in drugi dan je bila utrujenost res huda zdaj pa je spet ok. Zdaj bi naredil ''peaking'' pa nevem točno kako. Močno bi zmanjšal volumen, treniral bi 3x tednsko celo telo. Samo osnovne vaje počep, bencpress, chinse. Recimo enkrat nalaganje 5x5 do maximalne serije, naslednji trening do 3rm in nato še do 1rm. Misliš da je dovolj en teden peakinga ali naj potegnem dalj časa? Skratka zanima me tvoj pogled na celotno zadevo ki sem jo opisal. Sem pa šel seveda čisto po občutku takega napisanega programa ni nikjer :lol: vedno sem probaval manjši volumen in probal napredovat v delovnih težah. Zdaj pa sem poizkusil drugačen princip in me zanima če bom pridobil kaj na moči ko se regeneriram in zmanjšam volumen. Hvala
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor28 Avg 2014, 20:29

osebno bi se ravnal po občutku. ampak vseeno mislim, da bi lahko komot imel malo daljšo peaking fazo(težko je s samo parimi treningi med 3-5 reps/set, dosečt neko dobro efektivo močne baze). boš videl kako bo med samim planom. težko je res napovedat. ko enkrat treniraš po nekem svojem planu, je ogromno improviziranja. eni cikli so bolj uspešni, eni majn ampak ko potegneš črto, vidiš, da dolgoročno delaš napredek. pol veš da si na pravi poti.
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor21 Sep 2014, 21:16

da malo prah zbišem z dnevnika :mrgreen:

najboljši dvigi v zadnem času;

SQ; 180x10 ---- 190 8rm(cilj)
BP; 140x10(video) ---- 147 8rm(cilj)
DL; 227x7 ---- 225 8rm(cilj)
0HP; 87x8 (danes) tu sem cilj že dosegel za ta cikel :) sicer pa počasi dalje na 92 7rm. samo to bom verjetno pustil za drugi cikel.

ostalo mislim da je brezveze pisat :mrgreen: trenutno sicer rahla poškodba -zopet sem si nategnil fleksorje :x zato manjša pauza od težkih počepov. vidim da morem v prihodnje biti na to, malo bolj pozoren. zgleda da ša kr včasih malo preveč odpiram bok :x -podzavestno. zagotovo bom naredil še nekaj težkih treningov preden bom deloadal. se počutim še kr ok. sploh odkar sem začel trenirat bolj po sistemu ME in vol. na ME samo xrm(namensko low volume) set + nekaj asistence(lažje), na vol pa konstantne teže(8-9 rpe intenzivnost in dober volumen) in 0 asistence :mrgreen:

benč :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=A0M7H_PYZ_Y
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor21 Sep 2014, 21:46

brutalne teže, benč je pa itak razred zase ;)
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

urban

Odgovor21 Sep 2014, 21:59

še vedno lep napredek!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost