Danes je 27 Apr 2026, 01:07

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Ferrarilover

Re: OFF TOPIC

Odgovor18 Avg 2014, 13:31

Oprostitev uvoznih dajatev
Pri presoji, ali je blago v pošiljki upravičeno do oprostitve, se upošteva samo vrednost blaga (brez poštnine).
V skladu z določbami Uredbe Sveta št. 1186/2009 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti so plačila uvoznih dajatev oproščene:
pošiljke, sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošiljajo neposredne iz tretje države prejemniku v Uniji, do skupne vrednosti 150 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, parfume in toaletne vode ter tobak in tobačne izdelke;
blago v pošiljkah nekomercialne narave, ki jih iz tretje države pošiljajo fizične osebe drugim fizičnim osebam, ki živijo na carinskem območju EU.
I am the man responsible for who I am. When I look in the mirror each day, I stare my creator in the eyes.
I am responsible for what I have and will become, I am accountable for what I will or will not accomplish.
I believe in myself, I bow to no man.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor21 Avg 2014, 09:05

Glede carine, mislim da je Kristijan spraševal o "import charges" naveden iz strani prodajalcev/trgovine.

Ko sem že kar nekaj let nazaj naročal Kindle-a, je ameriški Amazon za nekatere izdelke v ceno upošteval tudi carinske dajatve. Šlo naj bi za kupčevo pooblastitev Amazona oz. tistega podizvajalca, ki ga Amazon zadolži, da poravna carinske dajatve v tvojem imenu.
Za izračun dajatev naj bi Amazon upošteval neko povprečno carinsko dajatev v tvoji državi, glede na vrsto in vrednost izdelka. Če bi se izkazalo, da je bila vrednost carinjenja na koncu manjša od ocenjene pri nakupu, naj bi razliko kupcu Amazon tudi povrnil.

Ne vem, če je tudi sedaj ta postopek enak, glede na informacije na njihovi spletni strani, pa mislim da se ni dosti spremenilo.

Ebay je očitno tudi začel s podobno prakso in ponudil prodajalcem možnost prodaje svojih izdelkov z vključevanjem podizvajalcev, katere ti kot kupec z nakupom posredno pooblastiš, da z vnaprej predvidenim delom plačanega zneska poravnajo carinske dajatve v tvoji državi. Nekaj več o tem je na spletni strani eBay-a.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

babolat89

Odgovor27 Avg 2014, 08:52

FLAVDROPS strawberry
BBE: maj 2014

Ali mislite, da so še uporabne kapljice za okus (3 mesece čez rok) ali ne (polovica "uporabljena" - shranjeno v temnem hladnem prostoru) ??

Hvala za odgovor!

alpha

Odgovor27 Avg 2014, 09:13

Seveda, to je sama kemija, zdrži še precej dlje.

Maja

Odgovor27 Avg 2014, 16:03

Jaz sem jih jedla/jem 1 leto čez rok, pa sem še živa ;).
"Abs are made in the kitchen, glutes are made in the gym." Bret Contreras

Peraz

Odgovor27 Avg 2014, 16:20

se lih odločam za nakup.. toffe je baje dober? Je tak naraven okus al je bolj sintetičen?

babolat89

Odgovor27 Avg 2014, 16:45

Ok, super! Hvala.

Meni je Toffe naraven - fantastičen okus (govorim za kapljice - flavdrops). Drugače pa sem si pred dnevi naročil proteine z okusom Banoffee (dobro), White Chocolate (odlično), Vanilla & Raspberry (odlično)....

Lahko pa izkoristiš kodo za okus ananas (-15 %) - PINEAPPLE15 -> 5 kg za 60 €.
Če pa vtipkaš 15SAVE, boš pa še vseeno dobil - 10 % na ostale okuse (5 kg za 65 €), čeprav je koda potekla včeraj... ;)

Preveri še to: http://www.myprotein.com/elysium.priceb ... dients.com

Xanthan Gum 1kg - 17 €
Beta Alanine 1kg - 24 €
Prinova iBCAA 1kg - 33 €
Taurine 1kg - 9,5 €
itd...

Peraz

Odgovor27 Avg 2014, 17:32

babolat89 napisal/-a:Ok, super! Hvala.

Meni je Toffe naraven - fantastičen okus (govorim za kapljice - flavdrops). Drugače pa sem si pred dnevi naročil proteine z okusom Banoffee (dobro), White Chocolate (odlično), Vanilla & Raspberry (odlično)....

Kaj pa ostali okusi flavdropsov? Vanilija, jagoda?

babolat89

Odgovor27 Avg 2014, 17:48

Meni je jagoda poleg karamele daleč najboljša - res vrhunski okus. Malina zelo dobra. Vanilija, čokolada, jabolko nič kaj posebnega (čeprav vseeno zelo OK), banane flavdrops pa še nisem probal (samo impact whey - dober okus)!

Vzemi strawberry in toffee, ne moreš zgrešit.

Peraz

Odgovor27 Avg 2014, 18:13

babolat89 napisal/-a:Meni je jagoda poleg karamele daleč najboljša - res vrhunski okus. Malina zelo dobra. Vanilija, čokolada, jabolko nič kaj posebnega (čeprav vseeno zelo OK), banane flavdrops pa še nisem probal (samo impact whey - dober okus)!

Vzemi strawberry in toffee, ne moreš zgrešit.

Super, hvala!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost