Danes je 27 Apr 2026, 08:25

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Jure Rus

Re: OFF TOPIC

Odgovor10 Jul 2012, 14:33

Dzezy napisal/-a: Prehrana urejena, dovolj zelenjave, vlaknin.

Med fitnes populacijo velikokrat v tem tiči problem. Ta "dovolj" se je v zadnjem času spremenil v več kg zelenjave dnevno in tudi po 80+g vlaknin. To je seveda pretiravanje in razlog tako za slabo počutje, kot tudi za napihjenost.
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor10 Jul 2012, 15:06

500g-1000g zelenjave, 20-40g max. vlaknin...
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Jul 2012, 15:18

Nino napisal/-a:Tukaj verjetno ne moreš kaj dosti storiti ali pač?

Glede zelenjave še to...konkretno za špinačo, je normalno da se slabo prebavi? Če jem nepasirano špinačo, ponavadi tudi kar enaka konča v školjki. :) :lol: :oops:

Vse se da popravit. ;) Pravzaprav bi se moralo, ker tudi iz vidika zdravja ni ok.

Glede špinače je verjetno normalno. Če nimaš drugih težav ... :)

Nino

Odgovor10 Jul 2012, 15:31

Hvala za odgovore. Aja, mislite da bi lahko probiotični jogurti pomagali? Zadnji čas sem sicer imel vsak dan en pri-bio jogurt na dan (250 g), zdaj sem pa nekako to opustil, ampak jih bom spet nazaj jedel, že z zaradi vidika zdravja in prebave če ne drugo. Pa tudi zelenjave do zdaj sploh nisem jedel (sicer nenamerno), zdaj pa cca. 0.5kg dnevno.

Janie

• Kraj: Ljubljana

Odgovor10 Jul 2012, 15:51

Jaz sem imela tudi te teževe - karkoli sem pojedla, sem imela trebuh kot nosečnica (s six packi :D ). Povečala sem OH (predvsem zelenjava, ki je vedno kuhana!) in ne jem več izdelkov iz pšenice ipd. Zdaj je OK in nimam nikoli napihnjenega trebuha, pa tudi če pojem več kot 500g zelenjave naenkrat (ampak ne sme biti surova). :)

kefets

Odgovor10 Jul 2012, 16:07

Jaz redno dodajam hcl k obrokom, ker če ne sem isti kot tisti na prvi sliki :D

Nino

Odgovor11 Jul 2012, 10:45

Ve kdo za kakšno internetno stran, kjer dobiš dobre pa poceni boksarske vreče? borilna-oprema.si, olimpus-shop, megafitness, prideshop, mma - te sem pregledal, drugih pa ne najdem :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor11 Jul 2012, 12:06

Nino napisal/-a:Hvala za odgovore. Aja, mislite da bi lahko probiotični jogurti pomagali? Zadnji čas sem sicer imel vsak dan en pri-bio jogurt na dan (250 g), zdaj sem pa nekako to opustil, ampak jih bom spet nazaj jedel, že z zaradi vidika zdravja in prebave če ne drugo. Pa tudi zelenjave do zdaj sploh nisem jedel (sicer nenamerno), zdaj pa cca. 0.5kg dnevno.

Probiotični jogurti lahko izboljšajo prebavo, če imaš slabo črevesno floro. Če je problem to, bo majhna razlika najbrž opazna. Zelenjava ni nujna, če dobiš vlaknine kako drugače (kosmiči, kruh ...). ;)

alpha

Odgovor11 Jul 2012, 12:25

Prebavni encimi in betaine hcl. To rabite.
Uporabniški avatar

madFish

• Kraj: 127.0.0.1

Odgovor11 Jul 2012, 12:57

Nino napisal/-a:Ve kdo za kakšno internetno stran, kjer dobiš dobre pa poceni boksarske vreče? borilna-oprema.si, olimpus-shop, megafitness, prideshop, mma - te sem pregledal, drugih pa ne najdem :)

Vreče so mel zelo poceni pri maximumu, ampak trik se ne skriva v ceni vreče - trik je v ceni polnila. Vreče se običajno polni z blagom, super so stare cunje ki jim odstraniš trde dele (pozabi na ideje o tem da boš boxal v mivko ali pesek razen če ne boš vedno z rokavico pa še to rabiš pol zelo dobro konzlo v stropu pa zelo kvalitetno vrečo). Opcija so sicer umetne mehke plastike / pene ki pa niso tako optimalne kot stare cunje.

Znanec ki ni najbolj premožen je hodil na rdeči križ / karitas iskat cunje ki jih oni zavržejo jih pral in tlačil notri. Velik cunj gre notr, pol se zbijejo in morš dodajat. Za boljši rezultat priporočam da cunje raztrgaš oz razrežeš.

Še zadnji nasvet: cunje prej skujah v pralnem stroju, prašek je opcijski. Da se ti ne bodo zaredile notri živali kot že omenjenemu kolegu. Kakšen anti molj dodatek tudi ne bo odveč.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov