Danes je 25 Apr 2026, 12:35

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

Johnny

Re: David Brunšek

Odgovor17 Jul 2012, 09:55

mislis na onih stojalih na smith kletki ker drugih mi nimamo :D ? One so nekam ozke + se to da ne mores odlozit utezi ce failas dvig tako da se nekako ne da delati na max.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor17 Jul 2012, 11:14

zaninho napisal/-a:david, ko si napisu dvig ekslpoziven, v kletki ko delam počep - nizkega, pa dam tuk kil gor da res nardim komi 6,7 ponovitev je težk neki ful hitr dvignat...spuščanje je lahko počasi---par sekund...dvig je pa tezk v stotinki...

Ja, tako je pravilno. Tvoj cilj mora biti dvigniti eksplozivno, ne glede na težo, čeprav se palica pri velikih obremenitvah ne premika nič kaj hitro. Važno je to, da se siliš k temu, da potisneš z vso silo. ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor17 Jul 2012, 11:19

Johnny napisal/-a:V fitnesu nimamo power rack kletke ampak le smith zato bench press in pocep izvajam na njej. Na stroglifts sem bral, da se jo je treba na vsak nacin izogibati saj povzroca poskodbe kolen in križa. Oktobra grem tak na faks pa bom poiskal nek fitnes s power rack kletko.Ali bi bilo zelo narobe ce bi do oktobra delal na smith kletki? Sprasujem zato, ker sem na zadnjem treningu malo pretiraval s tezo na box squatu nato pa sek imel se ene 2 dni rahle bolecine v levem kolenu in krizu. Tudi na treningu veckrat obcasno cutim neko napetost in tako posebno, rahlo bolecino.

S smith mašino imam tudi sam slabe izkušnje, tako da je ne priporočam za kake težke vaje (kot sta tudi počep in bp). Ni nujno, da se boš poškodoval, je pa lažje kot če delaš prosto; poleg tega je vaja v smith mašini lahko popolnoma drugačna od tiste s prostimi utežmi.

A za bench press klopce tudi ni? Potem bi lahko vsaj to izvajal prosto. Drugače pa če ni nobene alternative, daj več poudarka na dinamično raztezanje in ogrevanje pred začetkom ter poskusi paziti, da se ne boš silil preveč v kak tak gib, ki ga sicer ne bi naredil, če bi delal v s palico. Lahko namesto počepa delaš tud deadlift, ker za njega ne rabiš kletke. Vem, da ni isto, je pa vseeno odlična vaja za spodnji del. :)
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor17 Jul 2012, 11:32

Če lahko dodam: kot je že David omenil, osredotoči se predvsem na različne variante mrtvega dviga. Heavy počepov v smitki ne priporočam. Ko ga boš delal, poskusi čim bolj posnemati naravni položaj. Največja napaka pri izvajanju počepov v smitki (poleg tega, da jih sploh izvajaš v smitki) je ta, da stopala postaviš preveč naprej.

Izhod v sili: palico postaviš na tisto ''postajo'' za izvajanje dipsov in zgibov. Velik kg seveda ne gre naložiti, lahko pa uporabiš neko zmerno kilažo. Tako sem jaz malo reševal situacijo, saj sem bil kake 2 leti prisiljen trenirati brez kletke.

Johnny

Odgovor17 Jul 2012, 11:45

Klopi za bench press tudi ni ja.Bom začel verjetno počep na teh stojalih na kletki pa pač ne čisto na max:
Slika
Razmišljal sem tudi da bi šel iz SS na WS4SB,German volume training al pa HST program kjer je potrebno veliko težkih počepo, oktobra pa nazaj na SS.Ker tazadni trening mi je tista bolečina v kolenu in križu res dala malo mislit.Drugače pa imam pred treningom foam rolling 10 min+10 min dinamično ogrevaje+10 minut statično ogrevanje+vreča na easy 5 minut tako da ogret bi moral biti več kot dovolj.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor17 Jul 2012, 11:49

Če imaš stojala, je to dovolj za počep! ;) Če se ti slučajno zgodi, da gre kaj narobe, pač odvržeš palico na tla kot to počnejo weightlifterji, čeprav mislim, da se da pri kakem programu, kjer niso ravno max. dvigi, ampak 5×5 in podobno, dobro predvideti, ali bo še šla naslednja ponovitev skozi ali ne in če nisi ziher pač predčasno končaš serijo. :)

Prosti počep z rezervo je še vedno 5000% boljši od počepa v smitki brez rezerve. ;)
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor17 Jul 2012, 23:18

Na tem stojalu, se da po moje, lepo delati počep!! pa tudi benč ;)
Uporabniški avatar

Končina

• Kraj: Dobrova

Odgovor18 Jul 2012, 19:02

ker fitnes je to...
Pripujsal, zmagal, odpujsal.

strojnik

Odgovor19 Jul 2012, 18:33

Danes je bil trening. Naredil sem takole, kot ste svetovali: squat, bench press in military press 5×5, potem še dipse na klopci 3×8 in chin upse 3×6 + trebušnjake.

Johnny

Odgovor19 Jul 2012, 21:49

Končina napisal/-a:ker fitnes je to...

Levc Mozirje
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov