Danes je 25 Apr 2026, 11:03

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: David Brunšek

Odgovor23 Jul 2012, 07:18

Deload vsak drugi cikel bo za tvojo situacijo res povsem ok, vsaj za prvih nekaj tednov. ;)

Uf, meni se že 16 serij zdi ogromno. Gre tudi več, ampak odvisno kakšnega dela. Če imaš v planu dodati še 4 serije za zadnja ramena in 4 za rotatorno manšeto, potem že. Če pa boš naredil še 8 serij veslanj ali variacije počepov, vsekakor ne. V tem zadnjem (deadlift) treningu, ki si ga objavil, nimaš več kaj dodati. Pa tudi sicer je boljše, če se držiš manj vaj in izbiraš tiste, ki ti dajo največ. Če kaj malega dodaš, ne bo nič narobe, sploh če je izolacija, ampak vseeno se prej vprašaj, če je treba. ;)
Wendler bi pa sicer rekel: "Just stick to the fucking plan!" :D
Uporabniški avatar

makary

Odgovor23 Jul 2012, 07:45

David Brunšek napisal/-a:Makary, program zgleda zelo v redu! Če te bo deadlift, ki je na sporedu vsak teden v nizkem rangu preveč kuril pa delaš 2 tedna dl, 2 tedna počep (dvakrat tedensko), 2 tedna dl itd. ;)

Hvala. Ja DL sem itak nameraval delati z malo manj volumna in iti na tisti pravi RM - torej le z nekaj feel seti pred zadnjo serijo. Recimo nekaj takega: 60x5, 80x5, 100x3, 120x1, 135x1, 150x5.
Medtem ko bi benč in počep delal bolj volumen varianto. Recimo: palicax10, 40x5, 60x5, 70x5, 80x5, 90x5, 100x5.
Tako mislim, da bi moglo it skozi, če bom pa preveč utrujen prihajal na treninge pa probam kot praviš.
"If you're going through hell, keep going."

Nino

Odgovor23 Jul 2012, 08:41

Kako vnesti dovolj vlaknin v prehrano? :) osebno težko pridem čez 20g dnevno, sploh zato ker jem večinoma kakšne palačinke, toaste, testenine, to pa je bolj malo vlaknin. Zdaj sem prešaltal na PZ kruh pa nekaj suhih marelic (imajo največ vlaknin od suhega sadja), ampak še vseeno je to daleč premalo.

PS: PZ pšenična moka: 12gV/100g :) ampak, kakšne pa so to palačinke, pa je treba probat, če je za pojest. :mrgreen:

Peraz

Odgovor23 Jul 2012, 09:51

Nino napisal/-a:Kako vnesti dovolj vlaknin v prehrano? :) osebno težko pridem čez 20g dnevno, sploh zato ker jem večinoma kakšne palačinke, toaste, testenine, to pa je bolj malo vlaknin. Zdaj sem prešaltal na PZ kruh pa nekaj suhih marelic (imajo največ vlaknin od suhega sadja), ampak še vseeno je to daleč premalo.

PS: PZ pšenična moka: 12gV/100g :) ampak, kakšne pa so to palačinke, pa je treba probat, če je za pojest. :mrgreen:

v sparu mas polnozrnate toaste (zelena vrecka) majo na 100g 9g vlaknin pa okol 35g OH, ce ti res primankuje vlaknin.. Pri meni je ravno obratno, se zelenjavo sem moral omejit na 500g solate ker mi samo od sadja in ostalega pride 40g vlaknin..

David sori za stuljenje :D

slejko

Odgovor23 Jul 2012, 14:05

David Brunšek napisal/-a:Deload vsak drugi cikel bo za tvojo situacijo res povsem ok, vsaj za prvih nekaj tednov. ;)

Uf, meni se že 16 serij zdi ogromno. Gre tudi več, ampak odvisno kakšnega dela. Če imaš v planu dodati še 4 serije za zadnja ramena in 4 za rotatorno manšeto, potem že. Če pa boš naredil še 8 serij veslanj ali variacije počepov, vsekakor ne. V tem zadnjem (deadlift) treningu, ki si ga objavil, nimaš več kaj dodati. Pa tudi sicer je boljše, če se držiš manj vaj in izbiraš tiste, ki ti dajo največ. Če kaj malega dodaš, ne bo nič narobe, sploh če je izolacija, ampak vseeno se prej vprašaj, če je treba. ;)
Wendler bi pa sicer rekel: "Just stick to the fucking plan!" :D

V mislih sem imel ravno to, kar si rekel - nekaj serij za zadnja/stranska ramena, trapeze, kakšno serijo letenja za prsa in kakšna serija izolacije za biceps in triceps - vse precej stran od odpovedi. Izbor vaj imam tak, da zadane "čimveč muh" na en mah - yates rows, ozki bench, chinsi itd. :) Tale deadlift trening mi je bil pa top, kar se tiče volumna, ravno prav :)

&vem, da dosti kompliciram vse skupaj, a to ni še nič v primerjavi s kakšnima 2 mesecema nazaj :mrgreen: Anyway, hvala za odgovore!

Nino

Odgovor23 Jul 2012, 16:13

se vlaknine z vročino lahko uničijo (peka, pečenje,...)? Npr. vlaknine iz moke ko delaš palačinke...

vincee

Odgovor23 Jul 2012, 16:31

David Brunšek napisal/-a:Če imaš deloade pogoste (kot je recimo v 5/3/1) ...

Hvala David!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor23 Jul 2012, 18:18

Nino napisal/-a:Kako vnesti dovolj vlaknin v prehrano? :) osebno težko pridem čez 20g dnevno, sploh zato ker jem večinoma kakšne palačinke, toaste, testenine, to pa je bolj malo vlaknin. Zdaj sem prešaltal na PZ kruh pa nekaj suhih marelic (imajo največ vlaknin od suhega sadja), ampak še vseeno je to daleč premalo.

Zelenjava. ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor23 Jul 2012, 18:18

Nino napisal/-a:se vlaknine z vročino lahko uničijo (peka, pečenje,...)? Npr. vlaknine iz moke ko delaš palačinke...

Ne.

alpha

Odgovor23 Jul 2012, 21:21

Se lahko refeed naredi s povečano količino maščob? Je primerljivo z OH?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov