Danes je 25 Apr 2026, 03:04

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: David Brunšek

Odgovor22 Avg 2012, 20:48

Ni razlike v počutju (razen če verjameš, da deluje). Tudi če narediš teste pred-po se cifre prestavijo ravno toliko kot če narediš teste pred-po placebu. :)
Inhibit-E je poleg tega zadnjih nekaj let prepovedan in je na WADA seznamu. Za ostala dva ne vem.

Na papirju zgleda vse lepo, v praksi pa se malokaj obnese. Če imaš bolezensko zanič hormonsko stanje, rabiš zdravila. Če nimaš, lahko narediš spremembo na bolje že samo s spremenjenim razmišljanjem in treningom. Zagotovo bolj kot z dodatki.

climber

Odgovor22 Avg 2012, 21:02

David, kje si pa delal tiste teste hormonov? Koliko pride to €?
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor22 Avg 2012, 21:19

climber napisal/-a:David, kje si pa delal tiste teste hormonov? Koliko pride to €?

Adrialab.

http://www.synlab.si/4222.html

Nino

Odgovor23 Avg 2012, 08:56

David, izčrpno poročilo glede WSB vs 5/3/1. Me pa zanima, ali vedno treniraš po nekem programu? Ali pa si kdaj treniral tudi čisto po svoje? Če si, kaj misliš o tem, se da ravno tako lepo napredovati, ali je boljše da se držiš nekega programa? Ali pa si magari sam sestaviš en program?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor23 Avg 2012, 09:17

Sem treniral tudi brez programa oz. "po svoje". Ni toliko nujno, da se držiš teh že pripravljenih programov, lahko narediš tudi po svoje, ampak tukaj veš, da zadeva deluje in je zelo premišljeno sestavjena. Če si dober, lahko pa sam tudi sestaviš super sistem. Sem zagovornik tega, da imaš nek načrt, ker se brez hitro izgubiš. ;)

Najhuje je trenirati brez cilja. To je pogosto v bb in med rekreativci. Tipičen trening, vedno enake teže, nenadzorovano menjavanje vaj, nobene osnove, nobenega sledenja napredka, ne veš kaj hočeš in zakaj to počneš ... Preiodizacijo se uporablja v vseh športih. Samo bodibilding še ni povsod tako daleč. ;) Cilj in načrt sta zelo pomembna! Ladji brez cilja noben veter ni ugoden. ;)

P.S.: Pod program mislim tudi Starting Strength (s kakšno vajo več za naprednejše) in podobne, kar je zelo približno in omogoča veliko prilagoditve. Samo, da je neke vrste progresivni overload (oz. da je periodizacija).

mitoes

Odgovor23 Avg 2012, 09:42

David, je kakšen način da bi se Oly dvige vključlo v 5/3/1?
Hvala ;)

Nino

Odgovor23 Avg 2012, 09:46

Zase se zelo težko odločim, kaj izbrati ali kako trenirati, ker nočem biti tipičen BB, ampak pa me bolj zanima kondicija na daljše ture, tudi eksplozivnost (šprinti), pa obenem še vedno nočem zgledati kot kakšen maratonec brez MM, posušen kot goba, torej še vedno želim imeti relativno mišičasto telo pa biti močan. :? Najprej mi je pa itak cilj da se karseda čimbolj spucam, v glavi si predstavljam nekje 75 kg. Na začetku diete sem imel 109 kg (fat), trenutno sem na 89 (po 4 mescih). Do konc leta planiram cca. 78kg.

Se pa bojim, da se moje želje med seboj ne ujemajo, ker je težko biti vse to naenkrat kar sem opisal. Kaj mi predlagaš najprej? :oops:
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor23 Avg 2012, 10:02

mitoes napisal/-a:David, je kakšen način da bi se Oly dvige vključlo v 5/3/1?
Hvala ;)

Wendler pravi, da pred deadliftom lahko dodaš kak power clean, sicer pa mislim, da je prav za oly lifting boljše izbrat kak drug način treninga.

Lahko bi teoretično delal vsak trening oly dvige in izpeljanke (power clean, power snatch, potegi ...) na začetku in nato naredil samo še počep/dl/bench p./ohp po 531 sistemu brez dodatne asistence ali z zelo malo te (front sq. npr.), ampak ne vidim prednosti. :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor23 Avg 2012, 10:09

Nino napisal/-a:Zase se zelo težko odločim, kaj izbrati ali kako trenirati, ker nočem biti tipičen BB, ampak pa me bolj zanima kondicija na daljše ture, tudi eksplozivnost (šprinti), pa obenem še vedno nočem zgledati kot kakšen maratonec brez MM, posušen kot goba, torej še vedno želim imeti relativno mišičasto telo pa biti močan. :? Najprej mi je pa itak cilj da se karseda čimbolj spucam, v glavi si predstavljam nekje 75 kg. Na začetku diete sem imel 109 kg (fat), trenutno sem na 89 (po 4 mescih). Do konc leta planiram cca. 78kg.

Se pa bojim, da se moje želje med seboj ne ujemajo, ker je težko biti vse to naenkrat kar sem opisal. Kaj mi predlagaš najprej? :oops:

Men se sliši kot da želiš biti powerlifter/oly lifter v formi. :)
Močan, okreten, eksploziven, zgledat dobro in ne biti tipično bildersko brez kondicije. :)

Eksplozivnost, moč in MM grejo dobro skupaj, pripravljenost na maratone malo manj, ampak biti v super formi za 10-20 km ni noben problem tudi če si mišičast. Samo, da delaš nekaj kardia. Že jaz zdaj brez težav pretečem po 10 km v kosu, pa sem bil v "masi" s 85 kg po kilometru in pol že precej izmozgan. Ne preveč odvečne teže in nekaj kondicije pa je. ;)
Seveda ne boš mogel biti vrhunski tekač (ali biti zelo močan) - prioritete!

Kar se tiče moči, eksplozivnosti in izgleda, se vse doseže s pametnim bolj pl ali oly treningom. To kar bereš v dnevnikih skratka. ;)

Drugače pa čestitke za odličen napredek! Sprememba v teži je velika, na izgledu pa najbrž še večja. Samo tako naprej! ;)

Nino

Odgovor23 Avg 2012, 10:32

Ko pridem z morja, odprem dnevnik, kjer bomo še kakšno stvar glede treningov/prehrane dorekli, hvala zaenkrat! 8-)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov