Danes je 25 Apr 2026, 03:19

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Peraz

Re: prehrana

Odgovor04 Sep 2012, 22:13

mogoce kdo ve kaka je razlika med kokosovo moko in kokosovim mesom? na videz

meso: http://nutritiondata.self.com/facts/nut ... cts/3106/2

moka: http://nutritiondata.self.com/facts/cus ... antity=8.0

Razlika v sestavi je kar velika
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor04 Sep 2012, 22:24

Moka je mleto meso.
Meso je pa notranjost oreha. Dovolj enostavno? ;)
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

Peraz

Odgovor05 Sep 2012, 07:07

prodajajo tud mleto meso pa to pol ni moka :)

Nino

Odgovor07 Sep 2012, 12:29

Prišel z dopusta, tehtnica je pokazala nekje 2 kg več kot pred dopustom, videz presenetljivo dober, lahko bi celo rekel da nič kaj slabši kot pred dopustom. Glede na to da sem jedel kar sem želel, pice, hamburgerji, veliko sladic, zraven tega pa vse zalil z sokovi, sem kar presenečen nad videzom. Komaj čakam treninge. Odprem dnevnik.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor07 Sep 2012, 18:12

Super za dnevnik! Bomo spremljali! Upam, da si količine vseeno ocenjeval vsaj z očmi in ni bilo to all-out nažiranje sestradanega volka. :D

Peraz

Odgovor14 Sep 2012, 11:26

Gujdek vprasanje zate:

Na splosno velja da ce hocs zgubit kg moras ustvarit deficit. Me pa vseeno zanima tvoje mnenje ce se od posameznika do posameznika razmerje makrotov lahko razlikuje, oz. je mozno da neka oseba pri 200gB 300g OH 30gM počasneje zgublja kot ce bi imela 200gB 100gOH 120gM.. Skratka da ma dnevni vnos kcal ENAK, edino v 1. primeru pride vec kcal iz OH v 2. iz M?

Prav tako na suficitu, ce je le ta ustvarjen z vecjim delezem M kot OH, se v obeh primerih lahko pricakuje podobn prirast na % BF?
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor14 Sep 2012, 14:40

Peraz napisal/-a:Gujdek vprasanje zate:

Na splosno velja da ce hocs zgubit kg moras ustvarit deficit. Me pa vseeno zanima tvoje mnenje ce se od posameznika do posameznika razmerje makrotov lahko razlikuje, oz. je mozno da neka oseba pri 200gB 300g OH 30gM počasneje zgublja kot ce bi imela 200gB 100gOH 120gM.. Skratka da ma dnevni vnos kcal ENAK, edino v 1. primeru pride vec kcal iz OH v 2. iz M?

Prav tako na suficitu, ce je le ta ustvarjen z vecjim delezem M kot OH, se v obeh primerih lahko pricakuje podobn prirast na % BF?

Se lahko malenkost razlikuje med posamezniki, ni pa to taka vrednost da bi nekdo želel zgolj zaradi te razlike npr. menjati na low carb. Pomoje se bolj splača razmislit o tem, katere diete se je lažje držat posamezniku na daljši rok, ker je to odločilno.
Pri pridobivanju MM pa je to težko govorit, bi rekel da v literaturi ni nihče z nekim konkretnim protokolom treninga za MM primerjal npr. 100g OH z recimo 300+. IMO je bolj pomembno da se doseže določen minimum (vsaj 150-200 OH, ali dodatno ob večjem volumnu treninga), ostalo pa je predvsem funkcija samega suficita oz. telo "razume" presežek energije. Tu je seveda še stanje treniranosti in razlika med začetnikom in nekom, ki ima že par let treninga za sabo.
Je pa to področje kjer še vedno prevladujejo v praksi uveljavljeni pristopi.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

Peraz

Odgovor14 Sep 2012, 15:22

Super, hvala!

tethys

Odgovor15 Sep 2012, 19:26

da še jaz svojo nekako nenavadno izkušnjo iz letošnjega poletja povem. prej sem se zagotovo več, kot eno leto prehranjeval po BB jedilniku(6 obrokov, riž, piščanec, zelenjava...) letos pa skoraj da celo poletje nisem pazil na prehrano skoraj da nič(pazil samo na približen kalorijski vnos, vse sem ocenjeval od oka, edino beljakovine sem pazil da jih je bilo dovolj), jedel pice, sladoled, kebabe...bilo je tudi veliko pitja alkohola , še posebej na maturantskem izletu :D :D in po koncu poletja izgledam VELIKO boljše kot na začetku. nižji BF imam(od oka nekje med 6-8%), teže so povsod šle gor, kljub temu, da sem gdaj tudi z mačkom šel v fitnes :D tako, da od letošnjega poletja se bom z hrano probal obremenjevati čim manj in me tudi zelo veseli, da sem odkril ta forum :)

PS: eltošnje poletje je bilo najboljše v mojem življenju, delno tudi zaradi tega, ker nisem toliko skr+bi delal zaradi hrane 8-) 8-)

Burzum

Odgovor15 Sep 2012, 19:42

tethys napisal/-a:PS: eltošnje poletje je bilo najboljše v mojem življenju, delno tudi zaradi tega, ker nisem toliko skr+bi delal zaradi hrane 8-) 8-)

Heheh! :lol: :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost