Do sedaj sprobal cikliranje, ketonsko in beljakovinsko že večkrat in sicer tudi po 6 mesecev diete v nulo.
Fizična forma je bila kar dobra, psihična ob koncu diet in "reboundu", ne tako zelo

Sam sem imel kar problem presedlat iz (več let) clean food (na na vsake 3 ure), na fleksibilno prehranjevanje.
Problem je bil kako se kontrolirati pri "junk food-u". Do takrat je bil junk vedno v stilu "all-out" na OFF dneve ali pa popolnoma nič (dieta).
S časoma, ko sem se naučil zadevo kontrolirat in predvsem
spremenil odnos do hrane, pa je sedaj to nekaj, kar ne bi več zamenjal.
Prednosti fleksibilnega prehranjevanja, ki jih jaz vidim pri meni, v primerjavi s "clean food na 3 ure", česar sem se držal leta prej:
- Manj kompliciranja in obremenjenosti
- Več časa za pametnejše stvari
- Ni bojazni, kaj se bo zgodilo če bo zmanjkal piščanec, brokoli, jajca, olivno, ...
- Hrano prilagajam svojemu dnevnemu planu (služba, delo na terenu, študij, ...) in ne obratno kot prej
-
Ne pogrešam nobenega junka več, ker vem, da ga lahko jem vsak dan, če hočem. Pa jem večinoma "clean", ker mi tako ustreza, pa tudi vnos imam razmeroma nizek in si ne morem privoščiti banjice sladoleda vsak dan

.
- boljša forma kot kdajkoli prej in to ob večjem vnosu kalorij (genetik i guess

)
Na koncu je pač najpomembnejše, da najdeš nekaj, kar ti ustreza in te ne obremenjuje, pa naj bo to keto, paleo, cikliranje, iifym, ...