Danes je 24 Apr 2026, 03:41

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: David Brunšek

Odgovor25 Mar 2013, 01:53

Sydney napisal/-a:Če bi npr. redno jedel celoten dnevni vnos v samo enem obroku, razen morebitnega neprijetnega občutka v želodcu, ni nobenega problema?

Ne.
Edina morebitna ne-optimalnost je to, da imaš vse beljakovine v enem obroku, kar bi bilo glede na določene študije bolje razdeliti na npr. 3 obroke. Seveda spet vprašanje, kako zelo ne-optimalno je to.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor25 Mar 2013, 02:01

Johnny napisal/-a:Pri počepu bolečina še kar ni prenehala.Včeraj na 1+ treningu več kot 1 delovno serijo(75% 531 maxa) zaradi bolečine nisem upal narediti. Po počepu sem naredil še GHR, po katerem me je hrbet občutno manj bolel. Pri ostalih vajah razen heavy počepih in mogoče BB rowu(ki sem ga raje zamenjal za cable row) bolečin ne čutim(DL delam 150kg brez kakršne koli bolečine).Tudi cez dan ne cutim bolecin razen kak dan po počepu.Preventivno si do nadaljnega ne upam več delat počepa.Ali je dovolj če iz programa izključim samo vaje pri katerih čutim bolečine(počep,bb row) oziroma ali je vredu če pri teh vajah konkretno zmanjšam intenzivnost? Mi raje priporočaš prenehanje izvajanja vaj ki obremenjujejo križ in se raje posvetiti curlom... :mrgreen: Hvala za odgovor! Lp

Je v redu tako. Lahko tudi posnameš kakšno serijo počepa, da vidimo, če je mogoče kakšna težava v izvedbi. Tu je zelo težko reči, ker ne vemo diagnoze. Glede na to, da traja že kar dolgo in če ne pomaga agresivno sproščanje gluteusa, je morda treba pomisliti tudi na kakšno malo resnejšo poškodbo. Tu se mi zdi zelo pomembno, da prej preizkusiš zgoraj opisano ali obiščeš (dobrega) fizioterapevta. ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor25 Mar 2013, 02:09

coko napisal/-a:Ko smo že pri refeedih.. Dan po refeedu imam samo 0,5kg več. Nekako sem pričakoval višjo težo (+1-2kg). Kako je to možno? :)

To se mi zdi idealno. Teža čez noč lahko precej pade zaradi hrane v prebavilih in vode, ki jo izgubiš. ;)

Don

Odgovor25 Mar 2013, 11:28

če naredim malo daljši deload(10 dni) in držim isti vnos, bo teža rasla?
hvala(:

Johnny

Odgovor25 Mar 2013, 12:37

David Brunšek napisal/-a:
Johnny napisal/-a:Pri počepu bolečina še kar ni prenehala.Včeraj na 1+ treningu več kot 1 delovno serijo(75% 531 maxa) zaradi bolečine nisem upal narediti. Po počepu sem naredil še GHR, po katerem me je hrbet občutno manj bolel. Pri ostalih vajah razen heavy počepih in mogoče BB rowu(ki sem ga raje zamenjal za cable row) bolečin ne čutim(DL delam 150kg brez kakršne koli bolečine).Tudi cez dan ne cutim bolecin razen kak dan po počepu.Preventivno si do nadaljnega ne upam več delat počepa.Ali je dovolj če iz programa izključim samo vaje pri katerih čutim bolečine(počep,bb row) oziroma ali je vredu če pri teh vajah konkretno zmanjšam intenzivnost? Mi raje priporočaš prenehanje izvajanja vaj ki obremenjujejo križ in se raje posvetiti curlom... :mrgreen: Hvala za odgovor! Lp

Je v redu tako. Lahko tudi posnameš kakšno serijo počepa, da vidimo, če je mogoče kakšna težava v izvedbi. Tu je zelo težko reči, ker ne vemo diagnoze. Glede na to, da traja že kar dolgo in če ne pomaga agresivno sproščanje gluteusa, je morda treba pomisliti tudi na kakšno malo resnejšo poškodbo. Tu se mi zdi zelo pomembno, da prej preizkusiš zgoraj opisano ali obiščeš (dobrega) fizioterapevta. ;)

Hvala za pomoč! Kaj praviš na program:
Upper:Flat BP 5x5, OHP 3x8, Cable Row/Chest supported row 3x8, Pullups/Chinups 3x8,Incline rear delt flyes 3x10 Biceps 2x12,Triceps 2x12
Lower:Semi sumo DL: 5x5, Leg press:3x8, GHR 3x10, Leg extension 3x10, meča 3x12, Hanging leg raise:3x5-15
Bi mi predlagal kakšno spremembo? Bi bila bolj smiselna razdelitev na ME in Volume dneve? Treniram dobro leto, že od začetka z nizkim rangom ponovitev, kompleksne vaje. Po približno 3 mesecih tega programa bi (vsaj upam če bojo težave s križem izginile) nadaljeval z nizkimi ponovitvami.
Lp
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor27 Mar 2013, 10:35

Don napisal/-a:če naredim malo daljši deload(10 dni) in držim isti vnos, bo teža rasla?
hvala(:

Teoretično ja, v praksi redko - vsaj ne bistveno. Še ena izmed stvari, ki se je ne da napovedati, če ne poznaš sebe in tega, kaj se je dogajalo v prejšnjih deloadih. ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor27 Mar 2013, 10:39

Johnny napisal/-a:Hvala za pomoč! Kaj praviš na program:
Upper:Flat BP 5x5, OHP 3x8, Cable Row/Chest supported row 3x8, Pullups/Chinups 3x8,Incline rear delt flyes 3x10 Biceps 2x12,Triceps 2x12
Lower:Semi sumo DL: 5x5, Leg press:3x8, GHR 3x10, Leg extension 3x10, meča 3x12, Hanging leg raise:3x5-15
Bi mi predlagal kakšno spremembo? Bi bila bolj smiselna razdelitev na ME in Volume dneve? Treniram dobro leto, že od začetka z nizkim rangom ponovitev, kompleksne vaje. Po približno 3 mesecih tega programa bi (vsaj upam če bojo težave s križem izginile) nadaljeval z nizkimi ponovitvami.
Lp

Zgleda v redu, bi se pa na tvojem mestu pri treningu spodnjega dela izogibal 45 stopinjskega leg pressa, ki je zelo neprijeten za križ. ME/volume ni potreben, če lahko napreduješ lepo linearno z veliko manj kompliciranja. ;)
Pomembno je, da so glavne vaje v nižjem rangu pon. (kar je tudi 5×5), tako da mislim da ne boš kaj slabše napredoval in boš dobro "obvozil" poškodobo. Vseeno ti priporočam, da zadevo sočasno rešuješ pri fizioterapevtu oz. z lastnim sproščanjem, ker lahko stvar, ki bi se vlekla 3 mesece, saniraš v nekaj dneh. ;)

climber

Odgovor28 Mar 2013, 16:53

Malo sem gledal tvoj dnevnik iz lanskega leta... Ko si prišel na vnos približno 200/250/50 si začel z refeedi vsak 5. dan. Od začetka do 700g, kasneje 500-600. Zanima me pa ali si maščobe na ta dan držal enako 50g. Ali pa potem, ko si maščobe imel še nižje (30g), si imel na refeed dan enako - 30g?

Hvala

pepsi80

Odgovor28 Mar 2013, 18:40

Kakšno časovno obdobje priporočaš za maso in potem defincijo ?

RafaelNadal

Odgovor28 Mar 2013, 20:00

une powerlifting cevlje si kupu v sloveniji al narocu iz tujine? pa a bi jih priporocu vsakmu k dviguje utezi ceprav ne dela olympic liftinga? (pac sam za pocepe bl kt ne)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov