Danes je 26 Apr 2026, 19:16

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Šuša

Re: OFF TOPIC

Odgovor04 Avg 2013, 08:13

Curaprox ščetka pa sensodyne pasta sta top!
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Eva

Odgovor04 Avg 2013, 08:28

Šuša napisal/-a:
Jure Rus napisal/-a: Se je pa pametno umivati po zajtrku in ne pred kot nekateri počnejo.

Zakaj?
Meni se vedno zdi, da bi s hrano pojedla se vse bakterije ki so se mi namnozile cez noc :D
Zato si jih umivam takoj ko vstanem.

Poješ jih že tako praktično nešteto in s tem ni prav nič narobe. Poleg tega, da si s ščetkanjem pred zajtrkom pokvariš okus vsega, kar daš kasneje v usta, je tudi učinek ščetkanja bolj majhen, ker takoj za tem nekaj poješ + če si pred spanjem zobe očistiš, kot je treba, nima potrebe bo intenzivnem čiščenju takoj po bujenju. Če si jih očistiš po zajtrku, imaš potem še nekaj ur ''sveža usta''.

Nino napisal/-a:Kaj pa kakšna je ščetka je vseeno (oblika, trdota)? Sam imam mehko, od curaprox.
Kaj pa kar se tiče zobnih past? So razlike med najcenejšimi ali če kupiš res tiste drage?

Ščetka je boljša, če ima mehkejše ščetine in če je teh več. Ravno zato so curaproxove npr. tako dobre, ker je gostota ščetin res velika.

Razlike med pastami so (ne nujno v smislu dražje = boljše), še vseeno pa ne morejo odtehtati nepravilnega/neučinkovitega čiščenja ustne votline, ki je najpomembnejši dejavnik.
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor04 Avg 2013, 08:28

Opsala - to sem bil seveda jaz. :D
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor04 Avg 2013, 14:47

Kaj pa fluor v pastah? Berem zelo kontraverzne zadeve glede tega.
http://lukafilipic.blogspot.com
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor04 Avg 2013, 21:29

Flor do neke mere koristi, lahko pa ga je preveč. Pri nas je OK, če je tudi v pasti.

fitnesboy

Odgovor04 Avg 2013, 23:06

kako je pa z vnetimi dlesni katera pasta je najboljsa zaenkrat imam samo paradontax pa je malo bolje.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor05 Avg 2013, 08:09

kefets napisal/-a:@alpha
Jaz delam tako, da pač prebiram razne članke in oz. izkušnje drugih (vedno googlam..) in potem probam na sebi. Na študije se ne zanašam nikoli. Meni je pomembno samo to kar opazim na sebi in kar drugi opazijo na sebi. Izkušnje drugih mi pomenijo več kot kake raziskave, čeprav bi včasih blo dobro tudi kaj prebrat pa prihranik kak €, ampak tak pač jas delam ;-)

Naši zdravniki v večini ne uporabljajo ''posodobitev'', zato še tudi redko zahajam k njim in te čisto razumem :-D

Upam da nisi mene razumel, da kritiziram način preizkušanja na sebi kaj najbolje deluje. Sem v bistvu želel poudarit da izkoristek B ni problematičen pri jemanju PPI in se tako ni treba bat jemanja, če je to potrebno.
Gatroenterološki problemi so sila individualna zadeva in mora vsak z trial/error poskusi najt, kar mu najbolj ustreza. Študije lahko odkrijejo kaj potencialno deluje na večji populaciji in pokažejo tveganja, ne dajo pa nekega direktnega priporočila o načinu hranjenja za čim manj težav ampak le bolj splošne smernice.

Če dodatek betaina ali katerega drugega prebavnega dodatka vidno pomaga pri lajšanju težav pri obroku, potem se ga definitivno splača jemat. Ni pa posebnega vzroka za jemanje zaradi izboljšanja izkoristka, to je bil moj bottom line.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

kefets

Odgovor05 Avg 2013, 08:31

Nisem. Se popolnoma strinjam s tabo ;-)

alpha

Odgovor05 Avg 2013, 12:13

Odlično, bom prečital dano literaturo, hkrati pa še knjigo Why Stomach Acid Is Good for You: Natural Relief from Heartburn, Indigestion, Reflux and GERD od Jonathan Wright, da bom spoznal argumente z obeh strani. Najbolj me bega to, da je za betaine hcl in prebavne encime toliko pozitivnih izkušenj na forumih in spletni trgovinah. Večina strank ima izredno pozitive izkušnje, kar je nekako v nasprotju s trenutnimi znanstvenimi dognanji. Očitno bo res trial & error najboljša izbira .
Uporabniški avatar

Skinny

Odgovor08 Avg 2013, 20:18

Kolk maste kej vroče po fitnesih ? Se vam pozna kej na zmogljivosti ? Mal sprašujem, ker mi zadnje tedne pri nekaterih vajah že prou nekulturno nažge pulz, dobivam tiste čudne občutke pritiska v glavi, treningi so se podaljšali na več kot dve uri...nič kaj obetavno. Ramišljam, da bi malo poenostavil trening, toliko da prebrodim tole vročino.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost