Imam še par vprašanj, ki se navezujejo na prejšne iz 133 strani. Prejšni mesec sem izključil LB počepe iz programa in jih nadomestil z deadliftu predvsem zato, ker sem ugotovil, da sem največje napredke v počepu napravil kadar ga sploh nisem delal oziroma sem delal DL

Par dni nazaj sem si poškodoval kito v dlani in se zato odločil, da začnem z Smolov programu za počepe. Danes sem imel prvi trening in sem takoj že pri prazni štangi opazil,da me "zateguje" v ekscentičnem delu giba. Trening partnerja sem prosil, da me posname in nastala sta ta dva posnetka:
http://www.youtube.com/watch?v=I4eewVIBWV8http://www.youtube.com/watch?v=eRLYAvMz-MUTu na posnetku nalašč nisem poskušal popravljat sorazmerja in sem počepal povsem naravno.
Opazila sma, da mi gre desna noga malenkost nižje od leve in rahlo rotiranje.Zdi se mi da mi dela težave predvsem ekscentrični del. Opazil sem tudi, da imam šibak aduktor in mi njegovo delo prevzemajo kvadricepsi, saj mi kolena pri večjih težah začne vleči rahlo navznoter. Sma pravilno diagnozirala težave? Eksterna rotacija desnega kolka še tudi ni povsem enaka levi, se pa je kar izboljšala saj sem povečal količino foam rollanja ter delal ta strech, ki si mi ga predlagal.Zanima me ali ta strech opravljam na obeh nogah ali le na slabše gibljivi ? Lahko po tvojem mnenju vseeno nadaljujem Smolova? Max za računanje tež bi vzel 30 kg nižji od realnega maxa. Bi bil kak drug plan bolj primeren za odpravo nesorazmerja? Kakršne koli vaje, kjer je treba obremenjevat dlan odpadejo. V planu imam veliko dela na mehkem tkivu in mobilnosti kolka, ter poskusit levo nogo spuščat nižjem od desne, saj se mi tako zmanjša rotacija. V kratkem imam v planu tudi obisk fizioterapevta in sicer Maksimoviča iz Topolšice, saj imam od njega darilni bon. Imaš še slučajno kakšen nasvet za odpravo tega nesorazmerja? Mi še lahko prosim malo pokomentiraš splošno formo počepa ? Imam še eno vprašanje, ki se ne navezuje name. Lahko oseba z rahlo obliko želodčne kile dviguje uteži ? Se opravičujem za nenehno teženje in se ti za odgovor najlepše zahvaljujem
Edit: Danes na treningu sem se konstantno snemal in popravljal in se mi zdi, da leva noga opravi večji del dviga. Zdi se mi, da sem dobil nesorazmerje med treningu čez poletje, saj sem treniral v malem lokalnem fitnessu in sem na koncu ugotovil, da je bila palica nesimetrična. Vse težave so se mi začele, ko sem zamenjal fitnes. Če sem si jo naložil povsem na sredino mi je palico vleklo v levo stran, vendar sem to opazil šele na koncu. Zdi se mi tudi, da imam levo kvadriceps večji kot desni. Torej moram pri počepu dodatno potiskat z desno nogo?
Lp