theone napisal/-a:Zanima me tvoje mnenje glede treninga. Trenutno na cutu delam 531 z asistenco ampak me pomanjkanje moči sili v preveliko zmanjševanje maxov. Bi lahko glavne vaje delal po sistemu WSB (ME in DE), asistenco pa pustil tako kot je?
Week 1
SQ ME
BP DE
DL DE
OHP ME
Week 2
SQ DE
BP ME
DL ME
OHP DE
BP in OHP bi rad delal vsak teden. Je boljše, če delam 2 tedna BP in nato 2 tedna OHP (isto velja za SQ in DL)?
Od zadaj naprej!

2 tedna ene vaje in 2 tedna druge vaje je po mojem mnenju neprimerno za tvoj cilj. Za razvoj moči potrebuješ tudi čim več vadbe giba in čim večjo konstantnost. Menjati vajo, ko se motorično in
živčno ravno prilagodiš, je nesmiselno. Če ne gre v plan kot glavna vaja, je bolje, da to vajo vsaj nekje nekako treniraš (lahko kot asistenco), kot pa sploh ne. Počepe, bench press in OHP ti svetujem imeti ves čas v planu, in narediš na "originalnem" WSB zato kakšno prilagoditev.

Plan seveda lahko spremeniš tako kot si predlagal. Na ME dneve boš imel nekoliko manjšo intenzivnost kot na 5/3/1 in če boš na DE dneve delal malo višji volumen, namesto
speed (kar ti priporočam), boš imel nekoliko več skupnega volumna kot na 5/3/1. Take stvari je treba vzeti v račun pri spremembah plana.
S prehodom na WSB rešiš namreč le to, da boš dvigoval absolutno gledano nekoliko višje teže (na ME dneve), sicer pa to ne pomeni, da boš moč bolje ohranjal. Mislim, da bi tebi moral biti cilj ugotoviti, zakaj ti moč pada. Če si že globoko v deficitu, je to normalno in ti svetujem, da nadaljuješ s planom, ki ti je poznan.
Če pa je padec moči nepričakovan, je treba ugotoviti, kaj je krivec - preveč intenzivnosti, preveč/premalo volumna ali kaj tretjega. Tukaj bi tak plan lahko kaj rešil. Kot sem omenil že zgoraj, je razmerje volumna in intenzivnosti drugačno kot pri 5/3/1. Ali bi bilo tudi asistenco v takem planu smiselno obdržati nespremenjeno pa ne morem reči brez da bi videl tvoj celoten plan (v dnevniku ne najdem, kakšno asistenco imaš trenutno).