Preteklo soboto smo uradno odprli sezono 2014/2015 (1. uradna tekma).
Pot nas je povedla v Innsbruck, kjer smo debitirali v 1. razširjeni avstrijski ligi. Začetek tekme smo premaknili iz 14.00 na 15.00, saj smo v Innsbruck prispeli s cca 2 h zamudo (zastoji na cestah).
Glede tekme sem bil skeptičen, saj nas je šlo le 17 (15 igralcev in 2 menjavi), zaradi dolge vožnje, nepoznan nasprotnik (lani fnalist avstrijkega prvenstva - 2. mesto) in seveda "lokalnih" sodnikov

.
Na koncu se je tekma izšla nam v prid. Zmagali smo 13-6. Utrujenost od vožnje nam je rahlo načela živce, tako da je bila tekma zelo "nervozna" z veliko provokacij domačinov na katere s(m)o se odzvali (prišlo tudi do pretepa

). Posledično smo pokasirali 2 rumena kartona in enega rdečega. Rumen karton pomeni, da igralec zapusti igrišče za 10 min, tako da igraš 10 min brez enega igralca, rdeči karton pa pomeni dokončno izključitev in igranje brez enega igralca do konca tekme. K sreči se je to zgodilo v drugem polčasu. Cca 30 min smo torej igrali z igralcem manj, 10 min pa celo z dvema manj.
Sodnik me je v štartu pozitivno presenetil, saj je zelo popravil sojenje odkar smo se zadnjič srečali. Je sicer delal napake, vendar za obe strani enako. Šele, ko se je rezultat nagnil v našo smer, je malce pokazal svoje prave barve - "ni videl" določenih napak domačinov, kljub temu, da so bile tako očitne, da bi jih videli iz bližnjih gora

.
Skratka. Dosegli smo svojo prvo zmago in prve 4 točke. Ta vikend nas ponovno čaka še nepoznan nasprotnik. Tokrat bodo od vožnje utrujeni oni, mi pa bomo imeli daljšo klop in ojačano 1. postavo. Sodnik bo verjetno "naš", vendar zelo nastrojen proti nam (čeprav je naš bivši soigralec nas zelo rad kaznuje s kartoni

). Vsekakor pričakujem dobro in trdo tekmo.