Jaymz napisal/-a:Razmišljam, da bi s septembrom pričel s treningom 5/3/1, in sem si na podlagi kalkulacije s strani
http://www.strstd.com izračunal teže, ki jih moram dvigovati. Zanima pa me, glede na to, da ti ta trening uspešno prakticiraš, katero od navedenih asistenc, ki so navedene na tej strani, bi uporabil. Ali bi se držal konkretno ene izmed njih, ali naredim kakšno kombinacijo, ki bi mi bolj odgovarjala? Opazil sem da pri nobeni od asistenc ni vaje za biceps. Hvala za odgovor.
Kot je omenil že Nino, je asistenca samo asistenca. Glavni del je na začetku in tisto moraš opraviti čim bolje, potem pa izbereš katerikoli način asistence, ki ti ustreza. Lahk skombiniraš tudi povsem svojega, če je obseg volumna pravšnji. Primer treninga, ki je v temi v Bazi znanja vključuje tudi biceps curle.

Skratka, pri asistenci se lahko poljubno igraš, če to ne bo motilo glavnih dvigov in regeneracije.

Drugače pa se mi zdi zelo dobra ideja, da si za en cikel (4 tedne) izbereš ene vaje in poskušaš v njih čim bolj napredovati, potem pa po potrebi kaj zamenjaš v naslednjem ciklu. Tako lahko najbolje slediš napredku tudi pri asistenci.