Jaymz napisal/-a:Na treningu sem se pogovarjal z nekaterimi kolegi, ki zelo upoštevajo podatke o GI v prehrani. Pravijo tudi, da je potrebno takoj po treningu v telo vnesti hrano z visokim GI, da čimprej pride sladkor v kri in se s tem čimprej prične regeneracija mišic. Poleg tega naj bi bilo po njihovo bolje, da človek izbira hrano glede na krvno skupino, kar naj bi bilo znanstveno dokazano, da je najboljše. Sam sem do tega skeptičen, pa me zanima še tvoje mnenje, glede na to, da si napisal super članek o GI. Že v naprej hvala za odgovor.
Kot lahko prebereš že v obeh člankih o GI-ju, je vsa teorija okrog dviganja krvnega sladkorja in vpliva različnih vrst OH na to, nesmiselna za zdravega človeka.
Kar se tiče čim hitrejšega vnosa OH po treningu, telo ne funkcionira na minute, ampak je precej bolj počasen in kompliciran "stroj". Videl sem že, da je kdo začel piti šejk takoj po zadnji odtrenirani seriji. To je povsem nepotrebno kompliciranje in rezultat ne bo zaradi tega nič boljši, kot če se v odpraviš domov in v miru poješ dober obrok ali pa si šejk privoščiš po tuširanju.

Teorija o prehrani po krvnih skupinah je prav tako "iz trte zvita".

Krvne skupine so samo poimenovanje za različne antigene, ki so vezani na eritrocite v krvi. To nikakor ne vpliva na presnovo, zato tudi razlike v prehrani niso smiselne.
Ljudje radi kompliciramo, ker težko verjamemo, da je lahko kakšna stvar v življenju enostavna. To zgoraj sta dva taka primera. V resnici je vse tako enostavno!