gujdek napisal/-a:Telo ne loči med "zdravo" in IIFYM prehrano (ki ni nujno da je nezdrava) in če gre za vsaj do neke mere raznoliko IIFYM prehrano, ne bo nobenih razlik.
Obstajajo pa ljudje, ki morajo popolnoma spremeniti način prehranjevanja, da se dejansko lotijo diete ali kaj podobnega. Taki pogosto razvijejo ortoreksijo in pripisujejo izboljšanje videza telesa in počutja svojem življenskem stilu in izbiro pravilnih živil, kljub temu da bi z enakim energijskim vnosom z IIFYM načinom dosegli enak rezultat.
Eni pač radi nosijo s seboj tupperware posode in izločajo "škodljiva" živila, če jih to ne omejuje v družbenem življenju in jim tak stil življenja ustreza, je to popolnoma sprejemljivo.
Kaj pa meniš o pojmu in pomembnosti zakisanosti organizma nasploh oz. o izbiri živil, ki reagirajo čimbolj bazično v našem telesu, kot recimo večina zelenjave, sadja, zdrave maščobe(olivno olje, mandlji, avokado), zeleni čaj, vit C, kalcij,....
IIFYM način prehranjevanja mi je zelo zanimiv vendar, ko berem večino jednilnikov(poudarjam, to ne pomeni vsi) tule gor se mi zdijo kar precej skopi glede izbire bazičnih živil in pa nasploh je zelo malo zelenjave vključene. Imam občutek, da se včasih zaradi tehtanja vsakega g živila in predpostavke OH je OH, kar malo zanemarja zelenjavo oz. se OH iz zelenjave raje zamenja za kake okusnejše OH. Pa nisem nek zagovornik klasične BB prehrane, trenutno sem nekje vmes oz. se bolj nagibam k IIFYM vendar vseeno sem v dvomih ali je res zadeva tako enostavna, gram OH nekega živila je enak gramu OH drugega živila kjer v veliki meri zanemarimo kaj še doprinesemo v telo s temi živili(za moje vprašanje bi to bila živila, ki reagirajo bazično, drugače pa še vitamini, minerali,..)